TERME RADENCI

TERME RADENCI

Individualni cenovnik

 

Terme Radenci nalaze se na severoistoku Slovenije, oko pet kilometara udaljene od Gornje Radgone na granici sa Austrijom i 13 kilometara od Murske Sobote. Legenda kaže da mineralnoj vodi u lečilištu Radenci, put utiru vredni vilenjaci ispod zemlje. 1833. godine podzemno žuborenje je slušao i Karel Henn, student medicine, tokom svog boravka u Radencima. Nakon detaljne analize vode , vratio se u Radence, sada kao priznat lekar, i 1869. godine napunio je prvu flašicu radenskom slatinom. Posle su je dostavljali na carski dvor u Beču i papi u Rim. Prvi gosti posetili su Radence pre skoro 130 godina, tačnije 1882. godine.

Terme Radenci – Možda vam je poznata Radenska, jedna od najboljih mineralnih voda čiji su zaštitni znak tri srca? Njena lekovita svojstva otkrivena su u 19. veku i već tada su je iz zdravstvenih razloga pili velikodostojnici na carskom dvoru u Beču i u Vatikanu. Njen dom je baš ovde, u Radencima, na severoistoku Slovenije. Radenci nisu poznati samo po tradiciji zdravstvenog turizma dužoj od jednog veka, već i po veoma prijatnoj klimi, jer su više od 250 dana u godini obasjani suncem. Sunčani dani zajedno sa lekovitom vodom u život svakog unose optimizam i vitalnost. Nakon osveženja u Banji Radenci, gosti mogu uživati u miru u prelepom banjskom parku, mogu da obiđu vodenicu na reci Muri, zavire u pčelarski muzej ili probaju odlične šampanjce koje sa predanošću neguju u podrumu u Gornjoj Radgoni.

Pogledajte našu galerija slika >>

 

Lečilište Radenci ponosi se sa dva savremeno opremljena hotelska kompleksa. Hotel Radin sa četiri zvezdice, centralni je hotel lečilišta i hodnikom je povezan sa hotelom Izvir**** , a oba hotela sa termalnim bazenskim delom, zdravstvenim i wellness centrom.

Većina jednokrevetnih soba u Radinu opremljena je francuskim ležajima, a posebna pogodnost dvokrevetnih soba je da imaju dodatni krevet. 2009. godine obnovljen je hotel Izvir **** koji je kao stvoren za opuštanje. Svi koji žele lekoviti dar vode dopuniti negom tela i jačanjem imuniteta, u hotelima će pronaći aktivnosti i programe namenjene u tu svrhu.

Za toplički odmor u Terme Radenci gostima je na raspolaganju ukupno 1.460 m2 vodenih površina sa deset različitih i međusobno povezanih bazena s termalnom i običnom grejanom vodom u kojima gosti mogu nakupljati kilometre plivanja, a u posebnim kupkama mogu se prepustiti svetski poznatim lekovitim mehurićima radenske mineralne vode s blagotvornim učincima na srce i krvne sudove.

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE U NOVOM SADU:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji pogledajte ovde www.slovenija-terme.rs

e-mail: slovenijaterme@gmail.com             office@deustravel.rs

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*