ANKARAN

ANKARAN

 

Mesto Ankaran  nalazi se na samo pet kilometara od Kopra i 35 minuta vožnje od italijanske luke Trst. Pored mora u hladu starih borova i maslina smešten je Ankaran Adria Resort. U ovoj zelenoj oazi gostima su na raspolaganju različiti sadržaji i brojne mogućnosti za aktivan odmor ili mirno utočište od svakodnevice. Ispod zatalasanih polja vinove loze, tik uz italijansku granicu, na samom početku slovenačkog dela Istarske obale, smestio se Ankaran (Ancarano) – mirno primorsko mestašce.  Zaštićen od vetrova, okružen kiparisima, maslinama, lovorovim šibljem i oleandrima, sa prelepom peščanom plažom i prozirnim morem Ankaran je odlično mesto za sve one koji svoj odmor žele da provedu u miru, daleko od gradske vreve. 

Pogledajte našu galerija slika >>

Da je blaga klima i svež primorski vazduh prava blagodet za organizam znali su još i Rimljani, koji su u okolini gradili letnjikovce i pristaništa. Krajem 19. veka razvija se i banjski turizam, tako da se ovde nalazilo lečilište austrougarskih mornaričkih oficira. 

U kompleksu Adria-Ankaran nalazi se jedan od najvećih auto-kampova Slovenije, sa oko 1.600 mesta za šatore i prikolice. Tereni za košarku, odbojku, tenis i mini-golf, bazen, fitnes centar, tobogan, igralište za decu nalaze se u okviru kampa, a za informacije zadužen je turist-biro na recepciji. Nekadašnji benediktanski samostan je renoviran i pretvoren u hotel Convent, koga okružuje bašta sa interesantnim amforama u kojima je nekad čuvano maslinovo ulje. Ankaran je odličan za porodična letovanja, naročito ako imate malu decu, jer su vam na raspolaganju lepo uređena plaža i prijatna hladovina tokom čitavog dana.

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*