Terme Tuhelj | Hrvatska

DEUS TRAVEL TERME TUHELJ
DEUS TRAVEL TERME TUHELJ (17)

Terme Tuhelj – Hrvatska

U ovom kraju živi oko dve hiljade stanovnika. Tuhelj se nalazi u hrvatskom zagorju. Okružen je brežuljcima, idiličnom prirodom i mesto je u kom ćete se uvek osećati dobrodošlo. Poslednjih godina se brzo razvija pre svega zbog razvoja turizma, koji se temelji na lekovitoj termalnoj vodi i blatu. Upravo zbog Termi Tuhelj kraj je postao značajna turistička destinacija.
Ime potiče od staroslavenske riječi »tuhl«, koja znači udubljenje i vlažno mesto. Pojavljuje se u zapisima krajem XIV veka. Još su Rimljani u njemu su otkrili izvor termalne vode. Zbog jakog mirisa sumpora u termalnoj vodi, izvor su nazvali smrdljivim toplicama kao i toplicama siromaha pošto su se u njemu često kupali okolni siromasi.
Dok ste u Termama Tuhelj možete iskoristiti priliku da obidjete Krapinu, u kojoj se nalazi Muzej krapinskog neandertalca, pošto je u Krapini krajem XIX veka otkriveno jedno od najznačajnijih evropskih nalazišta pračoveka. Pored Krapinskog muzeja, jugonostalgičari, u Kumrovcu uz Sutlu mogu da obidju spomen rodnu kuću Josipa Broza Tita. Takodj je uređen etnološki muzej na otvorenom – Staro selo.

TERMALNA VODA

Tuheljska termalna voda je puna peloidnih čestica. Peloidne čestice se sakupljaju u stvarima nastalim u prirodi tokom geoloških procesa. Fino usitnjene i pomešane sa vodom, čestice imaju i mineralno i biljno poreklo. Osnovni sastojak vode je sumpor, koji pojačava njena lekovita svojstva.
Pored sumpora termalna voda sadrži i natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum i stroncijum kao i druge elemente. Na izvoru je temperatura 33 °C.

TERMALNO BLATO

Tuheljsko termalno blato je prirodno, lekovito sredstvo, izvor zdravlja i energije. Ubraja se među najbolja lekovita blata ovog dela Evrope. Na izvoru se stvara lekovito peloidno blato, koje se primenjuje u obliku fango terapija. Peloidno blato sazrijeva prirodnim putem na dnu izvora vode. Sadrži sitnozrnastu strukturu sa brojnim oksidima (sicilijum, aluminijum, magnezijum, kalijum, natrijum i fero oksidom) te sumporom i organskim elementima.
Blato je posebno pogodno za regeneraciju kože i anticelulitne terapije. Možete ga isprobati u sklopu centra SPAeVITA, kroz razne masaže i fango obloge s termalnim blatom, i u Svetu Sauna, gde imate blatnu parnu saunu.
Blato se koristi u terapijama kod problema sa: reumom, išijasom, artritisom, kod gljivičnih oboljenja, ginekoloških hroničnih upala, posledica povreda kosti i zglobova, kod anticelulitnih tretmana.
Uticaj blata na kožu: zadržava vlažnost, vraća joj prirodnu pH vrednost, opušta kožne pore i pomaže kod cirkulacije krvi, sprečava i umanjuje probleme kože s aknama. Blatni piling kožu čini glatkom i istovremeno je regeneriše, deluje protivupalno, vrši detoksikaciju i tonira kožu, umanjuje bolove i uklanja stres.

SVET SAUNA

Svet sauna u Termama Tuhelj je najveći u Hrvatskoj sa jedinstvenim programima sauniranja i jedini u ponudi imaju i dečije i porodično sauniranje uz stručni nadzor. Programi uključuju bionizirano sauniranje kristalima, hrono terapije, ekstremno sauniranje u četiri finske saune. Možete se opustiti u panoramskoj sauni, kao i probati sauniranje u blatnim, slanim i duplim parnim saunama. Ledena jama, kneipp staza, jacuzzii, hladni bazen, Laconiuim, wellness bar, terasa za sunčanje i odmaranje, skrivena nudistička terasa i brojni drugi mali detalji očekuju vas u Termama Tuhelj.
Odlazak u SPAeVITA centar je nezaboravni doživljaj uz miris aromatičnih ulja, zvukove opuštajuće muzike i intimno okruženje prepustite se spretnim rukama masera i terapeuta. SPAeVITA centar obuhvata 11 lepo opremljenih soba, gdje su na raspolaganju brojne masaže i terapije koje će vas osloboditi stresa svakodnevnice i vratiti vam elan. U centru možete takodje da isprobate i brojne tradicionalne masaže raznih kultura. Havajska masaža, indijska masaža, tajlandska masaža i brojne druge su u ponudi centra.

VODENI PLANET-KOMLEKS BAZENA

Vodeni planet je kompleks bazena u potpunosti je ispunjen lekovitom termalnom vodom. Najveće je bazensko kupalište, koje ima termalnu vodu u svakom od bazena, u Hrvatskoj. Preko 5.000m2 vodenih površina, odnosno, osam spoljnjih i unutrašnjih bazena sa različitim atrakcijama, drugačijom ugostiteljskom ponudom i zabavnim animacijama, nude vam jedinstveni doživljaj za sve generacije. Na bazenima vam je na raspolaganu i besplatan WiFi internet.
U spoljnjem delu Vodene planete se nalaze bazeni sa talasima, dečije bazen sa četiri tobogana i vodenim topovima, bazen za najmlađe u kom se nalaze vodene igračke i prskalice, bazen za opuštanje sa gejzirima, vodeni tornjevi i podvodna masaža. Spoljni kompleks bazena ima i pet traka za spuštanje u bazene kao i „sporu reku“ dužine od 250m sа dve lagune i podvodnim masažama. Na bazenima se nalazi i koktel baru.

Unutrašnji kompleks bazena sadrži poluolimpijski bazen (25 m), bazen za decu, terapeutski bazen za terapije sa svetlom i zvukom. Pored toga ima i: jacuzzi s masažom i wellness bazen s atraktivnim vodenim delovima: 2 jacuzzia, vodeni slapovi, podvodni masažni kreveti i gejziri.

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

1 komentar

  1. Hrvatska ima više toplica za odmor – termi koje se mogu vidjeti… Varaždinske, Krapinske, Topusko, Stubičke… nisu samo terme ono što možete vidjeti nego i svako mjesto ima svoju tradiciju i kulturu. Kad to sve spojite, uz dobru gastronomsku ponudu i svježi zrak, imate što obići i vidjeti. Svako od njih ima svoju bogatu povijest i tradiciju. Sve preporuke za Tuheljske toplice kao i za sve ostale terme u Hrvatskoj, pogledajte
    https://www.youtube.com/watch?v=w9Qj1tF9aL0
    http://www.topterme.hr/ljeciliste-topusko-n24-77
    https://www.emajstor.hr/clanak/605/stubicke_toplice_-_bogatstvo_prirode_i_povijesti_na_jednom_mjestu

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*