Kranjska Gora | Skijanje u Sloveniji!

DEUS TRAVEL KRANJSKA GORA

Kranjska Gora | Skijanje u Sloveniji!

CENOVNIK HIT ALPINEA HOTEL RAMADA 

ŠPIK CENOVNIK OD 01.12.2023.pdf

Kranjska Gora je simpatično malo mesto stiješnjeno u uskom klancu među visokim alpskim vrhovima. Skijalište nadvisuje vrh Vitranc sa 1570 m/nm, dok se sama Kranjska Gora nalazi na 809 mnv. Budući da je stanje snežnih padavia znalo varirati od sezone do sezone, uložena su sredstva i u sustav veštačkog osnežavanja koji sada pokriva cca 80 % staza. Osim skijanja, Kranjska Gora nudi celi niz popratnih aktivnosti poput skijaškog trčanja (40 km staza), sanjkanja, turno skijanja, penjanja po zaleđenim slapovima ili, za najmlađe, vožnje u sobovskoj zaprezi.
Ovo skijalište primereno je kako za početnike tako i za zahtevne skijaše (pre svega na Podkorenu). U dnu skijališta Kranjska Gora se nalazi “Snežna plaža” – platô ispunjen restoranima, barovima i terasama, stvoren za uživanje kada sunce obasja ovo slovensko skijalište. Tu se može i iznajmiti i servisirati ski oprema, a u blizini je i nekoliko prodavaonica sportske opreme. .Skijaške škole nalaze se odmah uz skijalište, a u samom mestu se može iznajmiti i skijaška oprema. Na samom skijalištu restorana nema, osim jednog, novoizgrađenog, na sredini staze Podkoren. O poslepodnevnoj i večernjoj zabavi brinu se brojne dodatne aktivnosti.

-Ukupna dužina skijaških staza na Kranjskoj Gori : 30 km
-Teške staze na Kranjskoj Gori: 2 km
-Staze srednje težine na Kranjskoj Gori : 8 km
-Lake staze na Kranjskoj Gori : 20 km
-Staze za skijaško trčanje: 40 km
-Nadmorska visina: od 810 do 1.295 m.
-Veštački sneg: Da
-Ski sjedežnica: 7
-Vučnice: 18
-Mogućnost noćnog skijanja: Da
-Snowboard: Da
-Ski popust: Da

Udaljenost od Beograda: 624 km
Pristup: Ljubljana – autoput u pravcu Jesenica – izlaz Hrušica-Kranjska Gora.

Top 1: Jezero Jasna – Pre prvih zavoja na putu prema Vršiču, najvišem putnom prijevoju u Sloveniji koji vodi do istoimenog vrha, smešteno je jezero Jasna. Mir koji ga okružuje, kristalna voda, idilične planine prekrivene snegom, jednostavno oduzimaju dah. Jasnu čine dva povezana veštačka jezera uz reku Pišnicu, u blizini kojih je i mala hidroelektrana. Kip kozoroga koji se uzdiže iznad jezera Jasna jedan je od najfotografisanijih motiva Kranjske Gore, a posebno ga obožavaju ljubitelji selfija. Poput mnogih turista, teško ćete odoleti da se ne fotografišete baš na njegovim leđima.

Top 2: Ruska kapelica – Samo četiri kilometra od jezera Jasna, prekrasna je ruska kapelica pred kojom je grob neznanog vojnika. Sagrađena je u spomen na poginule ruske zarobljenike, koji su gradeći cestu od Vršiča do Trente, poginuli u snežnoj lavini pre stotinu godina.

Top 3: Izvor vode na cesti uz Vršič – Ne propustite popiti čistu planinsku vodu iz prirodnog izvora, smwštenog na početku puta na Vršič. Legenda kaže da će vam ova moćna voda ispuniti sve želje, a nutricionisti da će zadovoljiti vaše potrebe za mineralima i vitaminima.

Top 4: Priča o Kekecu – Ako ste i vi u okviru školske literature čitali ili pogledali film o Kekecu i danas se sećate hrabrog dečaka koji se suprotstavio zločestom  Bedalcu i oslobodio Mojcu. Ako niste znali Kekec dolazi baš iz Kranjske Gore. Nećete odoleti još jednom selfiju uz njegov kip, a krenete li od kipa niže cestom prema središtu mjesta, u ulici Podbreg naići ćete na rodnu kuću Josipa Vandota, autora trilogije o Kekecu.

Top 5: Središte Kranjske Gore – Pitoreskna Kranjska Gora, smeštena podno Julijskih Alpi nastala je u 10. veku, pa će vas u središtu mesta oduševiti stare drvene kuće. Najstarija od njih – Liznjekova kuća, danas je muzej u kojem ćete doznati kako su živjeli bogati seljaci u drugoj polovini17. veka. U njezinoj blizini, na trgu Na Gorici prošle je godine otvoren Ljudski dom i to novoizgrađenoj zgradi koja se arhitekturom savršeno uklopila u živopisno mesto.

Top 6: Nordijski centar Planica – Poseta Planici veličanstveno je iskustvo. Iako je prekrasna u sva godišnja doba, posebno će vas osvojiti posetite li je zimi. Njezina magična privlačnost ne ostavlja bez daha samo ljubitelje zimskih sportova, nego i one koji sneg vole promatrati uz kuvano vino ili čaj iz toplih prostorija. U podnožju čak sedam skakaonica, među kojima je i najveća na svetu, smešten je Nordijski centar, koji neguje tradiciju skijaških skokova i letova, a nezaobilazno je mesto za treninge i takmičenja u skijaškom trčanju. I oni manje hrabri žičarom će se popeti do vrha, a samo najhrabriji u dolinu će se spustiti Planica Ziplineom.

Top 7: Slovenski planinarski muzej  – U Mojstrani, nedaleko od Kranjske Gore, ne propustite posetiti Slovenski planinarski muzej, jedinstveni planinarski centar u Sloveniji. Razgledajte stalnu izložbu „Put je priča, a priča je put“, pogledajte film o veličanstvenim slovenskim planinama, nakon čega će se i vama probuditi želja za planinarenjem.

Top 8: Ledeno kraljevstvo – Posetite li Kranjsku Goru između Božića i Nove godine, ne propustite Ledeno kraljevstvo u kanjonu Mlačica u blizini Mojstrane. Kraljevstvo Snežne kraljice, velika kristalna dvorana ledenih slapova i fontana, inspiracija su za bezbrojne selfije, a ako možete izdržati niske temperature pogledajte polusatnu predstavu  na otvorenom koja donosi još jednu božićnu priču u okruženju ledenjaka.

Top 9: Pri Žerjavu – Gastronomija Kranjske Gore bazira se na tradicionalnim restoranima i gostionicama u kojima možete uživati u domaćoj hrani i veseloj atmosferi. Jedna od njih je i gostionica Pri Žerjavu u mjestu Rateče, koja neprekidno radi još od 1912. Tradicionalna kuhinja ovog kraja probudit će gurmana u vama, a svakako preporučamo krape od svežeg sira.

Top 10: Hit Alpinea – Ramada Resort Kranjska Gora leži uz samo skijalište, koje je odlično održavano i na kojem tokom zime uvek ima snega. Ovaj hotel proglašen je najboljim skijaškim hotelom u Sloveniji, a uz njega u sastavu Hit Alpinee posluju Ramada Hotel & Suites, hotel Kompas, hotel Špik i apartmani Vitranc. Jedino u hotelima Hit Alpinea možete uživati u kupeljima, tretmanima lica i tijela te masažama čija je osnovna komponenta voda iz glečera, otkrivena duboko između slojeva zemlje.

Hoteli:
 

RAMADA HOTEL & SUITES 4* KRANJSKA GORA

HOTEL ŠPIK 3*/ ALPSKI RESORT 4* KRANJSKA GORA

HOTEL KOMPAS 4* KRANJSKA GORA

 

 

 

 
 
INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*