IZOLA

IZOLA
IZOLA

IZOLA

Stari mediteranski grad, Izola, nalazi se u zalivu Trsta. Tačnije Izola, na jugozapadnoj obali zaliva Trsta, gde se već dugi niz godina lokalno stanovništvo bavi ribolovom i vinarstvom. Svakako je ono što čini Izolu karkterističnom upravo gostoljubivo stanovništvo koje sa celokupnim ambijentom stvara nezaboravan mozaik iskustava . Istorija ove malog ribarske luke stvorila je predivna arhitektonske blaga. U Izoli se može osetiti duh Mediterana na svakom koraku… U Izoli se tokom cele godine dešavaju razne aktivnosti, što sportske, što kulturne… Muzeji , galerije i studija umetnika će vas odvesti u svet istarske umetnosti i zanata , a ako tražite istinsku duhovnu osveženje , možete ga naći na putovanju brodom na talasima Jadrana.

Izola je, kao što već ime sugeriše, otok. Danas je grad s prekrasnom starim gradskom jezgrom i vrlo lepo uređenim šetalištem uz more, gde možete na drvenim klupama i ležaljkama uživati na sunčanim zracima i opuštati se u seni zelene šume »Pod Belvo«. Izola je grad koji ugošćava goste u lokalnim konobama s odabranim mediteranskim jelima i vinom, nudi priliku za opuštanje u toplom moru, a isto tako je grad Izola poznat po svojoj uređenoj marini u kojoj se organiziranizuje puno nautičkih događaja i sajmova. Najnovija atrakcija ovog čudesnog mesta je Podvodni arheološki park u zalivu San Simon koji će oduševiti sve ronioce i istraživače.

Pogledajte našu galerija slika >>

 

Ako se bilo koji grad može pohvaliti raznolikim kulturnim događajima, onda je to Izola, jer su lokalne zadruge vrlo aktivne i žele očuvati tradiciju lokalnih običaja i tradicija. Apsolutno ne treba propustiti vrhunac, a to su brojne manifestacije kao što je : Ribarski praznik, tradicionalnu manifestaciju s tradicijom 40 godišnjom tradicijom, koji se održava svake godine, Praznik maslina, vina i riba, međunarodni filmski festival Kino – Otok, diplomatske regate i Krasne noći… Izola je više od običnog pomorskog gradića, stoga treba spomenuti i izolski seoski krajolik. To je područje bogato vinogradarstvom i vinarstvom koje vas poziva da prošetate Vinskim putem, posetite lokalne proizvođače maslinovog ulja i njihove mlinove, seoski turizam, šetate po okolnim brdima i uživate u bezvremenskim zalascima sunca.

Jeste li probali poslasticu »Izolanka«? Ako ne, onda niste doživeli Izolu u njenoj potpunoj slatkoći!

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*