Glamping | Glamping u Sloveniji!

Glamping | Glamping u Sloveniji!

GLAMPING SLOVENIJA

Blagoslovena obiljem sjajne prirode, Slovenija zaslužuje dobro izgrađenu reputaciju po pitanju “zelenih putovanja”. Da bi dopunila svoju spoljašnju privlačnost, u živopisnim seoskim okruženjima kreira zadivljujući smeštaj, dok pametni lokalci rado prihvataju ideju i šire jedno od najzanimljivijih rešenja za putovanje i odmor: Glamping 🙂

 

Glamping, odnosno glamurous camping ili ti glamurozno/luksuzno kampovanje, kao pojam pojavio se sasvim nedavno. Takav način odmora spaja klasično kampovanje u prirodi sa svim (ili barem gotovo svim) pogodnostima doma ili apartmana i moderne tehnologije. Neki bi rekli da se time gubi čar i uopšte smisao boravka u prirodi i povezivanja s istom, no u svakom se slučaju ovako rodio novi način letovanja i odmora uopšte. Koncept uglavnom predviđa ili potpuno opremljene montažne drvene kućice ili veće šatore sa čvrstom podlogom u kojima nikakve vremenske neprilike ne mogu poremetiti vaš mir. Da, nedostaje kod takvog odmora spontanosti i pravog robinzonskog duha kakav vole pojedinci koji isključivo biraju šatore i kampove. I da, skuplje je, gotovo kao da letujete u apartmanu (ponekad čak i hotelu), pa se verovatno pitate koji je smisao svega?

Smisao u glampingu vide oni koji nisu zagriženi kamperi, koji vole prirodu i žele vreme provoditi u njoj, ali isto tako cene komfor koji lokacija ima. Ne žele sediti u blatu ako padne kiša i ne žele se pržiti na suncu ako parcela u kampu nije odgovarajuća, mučiti se sa strujom, kuvanjem na jednom kuvalu, prenosnim frižiderom. I za takvu je publiku glamping osmišljen te uspešno funkcioniše sudeći po svim novim lokacijama koje su u poslednjih nekoliko godina nastale u Sloveniji.

Glamping šatori su komforni, sadrže dnevni boravak, prostrane meke krevete, svilenu posteljinu, lepe pokrivače, raskošno su opremljeni, stilizovani, mnogi imaju i kuhinju i kupatilo. Zaista se može reći da su u rangu hotela od 4 zvezdice.

Još jedan ugođaj za turiste predstavlja domaća kvalitetna hrana koja je uglavnom i organskog porekla iz same prirode koju pripremaju vlasnici poseda na kome se nalazi glamping. Mnogi dakle uz glamping imaju i svoju poljoprivrednu proizvodnju koja im daje ne osnovni, već dodatni izvor prihoda, dakle komplementarno ide uz glamping koji je najveći izvor prihoda.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89 viber

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*