TERME LENDAVA

Terme Lendava
Terme Lendava

TERME LENDAVA

Dobra volja je pola zdravlja!

Kad pod Lendavskim goricama nestanu brige, telo počne da crpi blagotvornu energiju kojom je darežljiva priroda oplemenila zelenu okolinu Terme Lendava. Za vaše zdravlje pobrinuće se lekovita parafinska termalna voda koja učinkovito ublažava reumatske tegobe, za izvrsno osećanje šetnje prirodom, a za dobro raspoloženje, koje će vas pratiti još dugo nakon odlaska kući pobrinuće se uvek nasmejani domaćini!

Lendava je mesto gde vreme teče sasvim polako.
Uvek nasmejani lendavski domaćini dočekaće vas s korpama punim dobre volje, punom čašom vina i izvrsnom kuhinjom. Udahnite i prepustite se sporom toku pozitivne energije

 


Ispunite se lendavskom energijom!U Lendavi ruku pod ruku žive različite kulture Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Nekad je ovuda vodio ćilibarski put, a danas su kuglice ćilibara zamenili izvori termalne vode, izvrsna kuhinja, vrhunska vina, biciklizam, pa i ribolov na slikovitim rukavcima reke Mure. Pokrajina je poznata i po energetskom polju – ispunite se energijom na jednoj od mnogobrojnih energetskih točaka u okolici ili u Termama Lendava!

 • Grad Lendava

Lendava se nalazi usred idiličnog vinogradskog krajolika, a istovremeno puna kulturno-istorijskih spomenika. Posetite Lendavski dvorac iz 12. veka, jevrejsku sinagogu, kapelicu s mumijom viteza Mihaela Hadika, evangeličku crkvu, baroknu župnu crkvu sv. Katarine i muzej buržoazije.

 • Vidikovac Vinarium

Toranj Vinarium (neki ga zovu i pomurski Eiffelov toranj) vidikovac je visok 53,5 m usred Lendavskih gorica. Najviši vidikovac u Sloveniji nudi prekrasan pogled na četiri države: Sloveniju, Mađarsku, Hrvatsku i Austriju.

 •  Lendavske gorice

U neposrednoj blizini Terma Lendava pružaju se Lendavske gorice koje su privlačno polazište za planinarske izlete. Vinski turistički put nudi izvrsna vina i domaće specijalitete koje pripremaju domaćini u vinarijama i izletničkim turističkim gospodarstvima.

 • Obilazak lendavske mumije

Kapelica sv. Trojstva nalazi se usred lendavskih vinograda i zbog naročito lepog položaja smatra se popularnom izletničkom tačkom. U kapelici možete videti mumiju junaka iz vremena borbi protiv Turaka, Mihaela Hadika. Više od 400 godina stara mumija povezana je s mnogim legendama i od davnina budi maštu Lendavaca.

 • Energetske tačke uz Bukovniško jezero

U senci stabala oko Bukovniškog jezera radiestezisti i bioenergetičari izmerili su blagotvorno i lekovito zračenje zemlje koje utiče na bolje osećanje i zdravlje. Posebno je označeno 26 energetskih tačaka i već nakon kratkog zadržavanja u tom području počinju otpuštati blokade i uspostavljaju se uravnoteženiji protoci energije.

 • Energetske tačke u Razkriškom kotu

Razkriški kot naročito je energetski snažno područje. Bioenergetičari i radiestezisti tu su označili 21 mjesto koje blagotvorno utiče na ljudsko zdravlje i osećanje i na kojem se možete odmoriti, opustiti i prikupiti novu snagu.

 • Avanturistički park Bukovniško jezero

U avanturističkom parku, u netaknutoj prirodi Bukovniškog jezera, možete ojačati lokomotorne sposobnosti na ukupno 58 elemenata za penjanje, prilagođenim različitim dobima i mogućnostima. Najniži elementi visoki su 1,5 metara, a najviši čak 8 metara. Za veće izazivače tu je Rodin let – 27 m duga staza za penjanje.

 • Aktivnosti na reci Muri

Reka Mura se zbog svoje izuzetne bioraznolikosti smatra jednim od najbogatijih ekosistema u srednjoj Evropi. Zbog raznovrsnih riba, vrlo je zanimljiva i za turistički ribolov. Reka Mura plovna je celom dužinom slovenskog korita. Na reci različiti ponuđači nude kajakaštvo i rafting.

 • Šoping-izlet u Lenti

U mađarskom Lentiju, koji se nekad smatrao trgovačkom mekom stanovnika Pomurja, glavne su ulice još uvek pune malih trgovina. Na izletu preporučujemo ručak u nekom od restorana s tradicionalnim mađarskim jelima.

 • Tropski vrt orhideja u Dobrovniku

U Dobrovniku se nalazi tropska šuma u malom: u vrtu tropskih biljaka, gde energiju za grejanje dovodi termalna voda, osim mnogo botaničkih vrsta orhideja, moći ćete se diviti zanimljivim tropskim i suptropskim biljkama iz celog svijeta: od banana, papra i kave do domaćih anturija.

 • Pomelaj – Sabolovo seosko domaćinstvo

Na tipičnom panonskom Sabolovu seoskom domaćinstvu možete videti proizvodnju lokalnih proizvoda od like i šiblja i okušati se u veštinama rada ruku. Za to  vreme se možete okrepiti degustiranjem marmelade, slanih štapića, prženih bučinih semenki i soka od bazge.

 • Copekov mlin

Copekov mlin u zaseoku Mačkovci danas je jedini od pet mlinova očuvanih na potoku Črncu. Za vreme Drugog svetskog rata neprijatelji ga nisu otkrili, zato i danas stoji usred pomalo tajanstvenog krajolika kraj potočića u okrilju drevnih stabala. Savršeno mesto za piknik u prirodi!

https://youtu.be/jQ1xRNhO3V8

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*