Slovenija | Najlepše Terme u Sloveniji!

Slovenija | Najlepše Terme u Sloveniji!

SLOVENIJA

Doživljaji u Sloveniji za sva godišnja doba!

Kompletnu ponudu svih Termi Slovenije sa cenama možete pogledati ovde na…linku

Istraživanje zelene, aktivne i zdrave Slovenije u srcu Evrope tokom svakog godišnjeg doba puno je zanimljivih i velikih doživljaja. Tražite ideju za avanturu? Zimsku atmosferu zagrejaće navijanje na međunarodnim sportskim takmičenjima, a cvetajuće proleće pratiće kulturna festivalska dešavanja. Leti Slovenija šeta i možete je otkriti kroz brojne festivale planinarenja. Zakoračite u jesen na dešavanjima u čast vina i godišnjice mira u zapadnoj Sloveniji. Tokom cele godine možete da istražujete podzemni svet Slovenije…

Autor: Turistička Organizacija Slovenije

Zašto za wellness odmor izabrati baš Sloveniju?
Slovenija je zemlja zdravih voda. Njeni termalni i mineralni izvori su izvor zdravlja i dobrog raspoloženja. Izaberite svoje termalno lečilište u zelenom okruženju Panonske nizije, Krasa, Alpa i Sredozemlja. U Sloveniji možete da potražite pravu termu za sebe prema pokrajini ili prema onome što je potrebno vašem telu, što želi vaše unutrašnje „ja“ ili prema tome kakav odmor očekujete vi i vaša porodica.

5 razloga da uživate u Sloveniji!
U slovenačkim prirodnim lečilištima i wellness centrima se prepliću izuzetne prirodne odlike i savremena arhitektura, vekovna tradicija i vrhunska stručnost, tretmani sa lokalnim karakterom i poslednji trendovi u brizi za vaše zdravlje i za to da se dobro osećate.

1 razlog – Prirodni lekoviti faktori
Od vode do vazduha, od solana do šuma mogu se naći prirodni lekoviti faktori koji, svaki na svoj način i svaki na svom kraju zelene Slovenije, blagotvorno utiču na zdravlje i to da se dobro osećate.

2 razlog – Specifičnosti slovenačkih prirodnih lečilišta
Proverite specifičnosti i karakteristike 13 banja koje su udružene u Zajednicu slovenačkih prirodnih lečilišta i time garantuju usmerenost ka prirodnoj sredini, stručnosti i prirodnim lekovitim činiocima.
Slikoviti manji spa centri za uživanje po vašoj meri
Zadiviće vas i drugi, manji spa centri koji na jednom mestu sjedinjuju vrhunsku wellness ponudu, smeštaj i obilje mogućnosti za kulinarske, kulturne ili aktivne doživljaje u bližoj okolini.

3 razlog je – Jedinstveni tretmani i doživljaji. Za parove, za seniore, za tebe.
Odmor u banjama nije samo plivanje u bazenima sa termalnom vodom, u Sloveniji možete da doživite više. Oprobajte jedinstvene saune, od tradicionalnih pa do medene, ledene i čak vinske saune! Blagodatne lokalne sastojke slovenački majstori wellnessa koriste i za masaže i za druge tretmane.

4 razlog –  Aquafun – odmor za celu porodicu
Otkrijte svet banjskih vodenih parkova, gde se nalaze tobogani za hrabre i druge vodene atrakcije koje će ispuniti dan svim članovima porodice. Slovenačke banje imaju obilje spoljašnjih i unutrašnjih vodenih površina za plivanje u svim godišnjim dobima. Dopunjuju ih masažni i terapeutski bazeni i posebno privlačni vodeni parkovi s toboganima. Vodi se računa i o dečjim radostima!
5 razlog –  Jedinstveni smeštaj
Za dobro zdravlje i raspoloženje je potreban i dobar odmor. U brojnim banjama i lečilištima pored hotelskih kapaciteta nude i ekskluzivan smeštaj u prirodi. Tematski obojeni glampinzi, koji se obično stapaju sa lokalnom tradicijom, nude vam svu udobnost koja vam je potrebna, a istovremeno vas približavaju prirodi. Pravu raskoš doživite u hotelima sa 5 zvezdica ili izaberite noćenje u zamku!

Zimi će grejati navijačka atmosfera

Navijačka atmosfera će 4. i 5. marta zagrejati Kranjsku Goru na tradicionalnom Pokalu Vitranc. Takmičari u slalomu i veleslalomu spuštaju se između takmičarskih vrata još od 1961. godine. Takmičenje je svake godine obogaćeno zabavnim pratećim programom i posetom legendi skijanja koje su u prošlosti skijale niz najtežu takmičarsku stazu Međunarodnog skijaškog saveza. Na krilima glasnih usklika i navijanja leteće skijaški skakači u Planici. Između 23. i 26. marta dolina ispod Ponca tradicionalno će biti domaćin finala takmičarske sezone u skijaškim skokovima. Na velikoj skakaonici braće Gorišek u Planici u prošlosti je postignuto čak 28 rekorda, a ove godine očekujemo novi rekord preko 250m. Dođite da vidite kako će se pokazati Slovenački orlovi, kako slovenačke skijaške skakače zovemo u Sloveniji.

Rascvetalo kulturno proleće

Početak 2017. godine označava ulaz u dekadu koja je posvećena arhitekti Jožetu Plečniku. Najveći slovenački arhitekta je svojim majstorijama obeležio Ljubljanu, austrijski Beč i češki Prag. Plečnikovu Ljubljanu, kako volimo da zovemo slovenačku prestonicu, na najlepši način ćete otkriti pešice ili na biciklu. Istraživanje možete započeti na Ljubljanskoj pijaci, gde je Plečnik koncipirao Arkade, a zatim pređite reku na Tromostovju. Tri mosta u jednom omiljeno su mesto okupljanja stanovnika Ljubljane i turista. Nastavite sa šetnjom po obalama Ljubljanice koje će vas dovesti do Trnovog, gde se nalazi Plečnikova kuća. U njoj je Plečnik stvarao od 1921. godine do svoje smrti 1957. godine. Kuća je danas preuređena u muzej koji je dobio nominaciju za najbolji evropski muzej – EMYA 2017. Poslednjeg februarskog dana u Sloveniju će stići pust – vreme radosti, maski i šegačenja. Pre toga će u Ptuju, najstarijem slovenačkom gradu, biti održano Kurentovanje. Najveći etnografski festival u Evropi će doživeti svoj vrhunac 25. i 26. februara sa Velikim karnevalskim balom i Međunarodnom povorkom maski koja svake godine privuče više od 10.000 maski iz brojnih evropskih zemalja i 120.000 posetilaca. Kurentovanje ove godine počinje 2. februara prvim skokom kurenta, najomiljenije i česte slovenačke maske. U to vreme kurenti prvi put kače velika zvona oko pojasa, zaplešu uz vatru i kreću u svoju veliku misiju – da oteraju zimu i zla u zamenu za proleće, sreću i dobar rod. U vreme karnevala možete ih sresti više od 2.000! Aktivno leto sa planinarskim festivalima u planinama i muzičkim festivalima u gradovima

Visoke letnje temperature su kao stvorene za osveženje u planinama, gde je klima blaža. Slovenački Alpi prizivaju planinarske podvige, bilo to u kraljevstvo Zlatoroga u Julijskim Alpima, u srcu Triglavskog nacionalnog parka, koji je jedan od najstarijih u Evropi, na vrhove Kamniško-Savinjskih Alpa, koji su viši od 2000 metara, ili na vrhove lanca Karavanki. U kasno proleće počinju planinarski festivali pod okriljem inicijative „Slovenija planinari“ koji nude organizovane uspone, radionice i obrazovanja u vezi bezbednosti u planinama. Festivale prate i manifestacije, kao što su Praznik trešanja u Brdima, zemlji opojnih trenutaka, koji važi za jedan od najvećih kulinarskih festivala u Sloveniji. Juna se briške voćke krive pod težinom velikih, jedrih trešanja koje su nekada izvozili u obližnje evropske prestonice kao što je Beč, i to ni manje ni više nego na točkovima.

Slovenija leti živi u kulturnom ritmu muzičkih festivala. U Ljubljani, Zelenoj prestonici Evrope 2016. na programu je Festival Ljubljana, gde još od 1953. godine gostuju priznati evropski i svetski umetnici iz sveta muzike, pozorišta i plesa. Centralna tačka Festivala Ljubljana je živopisni letnji teatar Križanke, još jedna od arhitektonskih majstorija Jožeta Plečnika. U drugom najvećem slovenačkom gradu krajem juna se održava Festival Lent. Najveći slovenački festival na otvorenom i jedan od najvećih u Evropi pretvara Maribor u grad opuštenosti, razigranosti i kreativnosti. Tokom devet dana festival organizuje više od 400 događaja međunarodnih i domaćih izvođača, a već je bio domaćin brojnim svetskim zvezdama kao što su Rej Čarls, B.B. King, Džejms Braun i mnogim drugima.

Jesen u znaku vina i mira

Jesen u Sloveniji miriše na bundeve, kaki jabuke, kestenje i vino. Slovenci u novembru po celoj zemlji slave dolazak mladog vina. Ne propustite Festival stare loze koji slavi vinogradarstvo i najstariju lozu na svetu koja raste na mariborskom Lentu. Sveslovenačko vinsko veselje uvek se održava posle berbi, kada 11. novembra na Martinovo svi vinorodni regioni Slovenije nazdravljaju mladom vinu. Martinovanje u Mariboru je najveće jednodnevno martinovanje u Sloveniji, kad se u prestonici Štajerske okupi i 20.000 posetilaca iz Slovenije i inostranstva. Ukazivanje časti jeseni i druženje prate zabavni program i bogata vinsko-kulinarska ponuda.

Ova jesen će biti posebno svečana na zapadu Slovenije. Krajem oktobra će se uspomenom na Čudež pri Kobaridu zaključiti niz godišnjica, povezanih sa jednim vekom od završetka 1. svetskog rata. U dolini smaragdne reke Soče, gde su se odvijale najteže borbe čoveka u planinama u istoriji, tragovima Soške fronte danas ide Put mira od Alpa do Jadrana, koji kazuje priče usred neokrnjene prirode i spektakularnih pogleda. Slovenija se pridružila i sveevropskom praznovanju 500. godišnjice reformacije. Ljubljana kao prestonica Slovenije i Puconci na istoku države kao središte evangelističke crkve proglašeni su za evropska mesta reformacije. U Sloveniji dan reformacije praznujemo 31. oktobra kao državni praznik, jer nam je reformacija donela prvu knjigu na slovenačkom jeziku, time i književni jezik, kao i prvo pominjanje pojma Slovenac. Park Postojnska jama nudi posetu mnogobrojnim svetski poznatim znamenitostima; Postojnska jama je najposećenija turistička znamenitost u Sloveniji, a Predjamski zamak najveći pećinski zamak na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. U jedinstvenom podzemnom ZOO Vivariumu očekuju vas žive jamske životinjice, a za istraživače predlažemo novi, interaktivni izložbeni paviljon krasa – Expo Postojnska jama kras. Ljubitelji adrenalina, pridružite se jamskom Treking ili Team building programu. Upotpunite doživljaj bogatom gastronomskom ponudom u jednom od naših mnogobrojnih restorana. Sve posete su organizovane sa profesionalnim vodičima ili audio vodičima na čak 17 svetskih jezika. Smešaj odaberite u centru grada u sobama i apartmanima Proteus ili u novom hotelu Jama.

Porodični odmor u Sloveniji

Zelena, aktivna i zdrava Slovenija izuzetna je tačka za porodični odmor! Na razuđenom terenu male, ali zemlje punog srca različiti svetovi i dešavanja su tako blizu jedni drugima. Ujutro možete popiti kafu na romantičnim ulicama prestonice, nastaviti dan nezaboravnom vožnjom vozićem kroz pećinu i uveče se ohladiti skokom u toplo, Jadransko more. Volite bajke? Posetite pastire na planinskim proplancima i provedite noć u planinskoj kolibi. Kad putujete s najmlađima, ne smete da propustite vrisku i zapljuskivanje u blagotvornim termalnim vodama slovenačkih banja. Skočite u bajkovitu zemlju između Alpa i Mediterana koja inspiriše i najmlađe posetioce, jer nema kraja pustolovinama u zagrljaju neokrnjene prirode.

Od tajanstvenog podzemlja do planinske bajke

Slovenija ima izuzetno podzemlje. Najlepše podzemlje krije se na Krasu, gde su voda i krečnjak stvorili izuzetne pećinske skulpture. Najveća i svetski poznata je Postojnska Jama. U tajanstveni svet kraškog podzemlja možete ući vozićem, što će naročito oduševiti najmlađe posetioce. Skoro 4 kilometra puta vodi kroz fantastično preplitanje rovova, galerija i dvorana koje su pećini donele naziv čudo prirode. Hladni pećinski zidovi pružaju bezbedno sklonište za više od 150 životinjskih vrsta, među kojima je kraljica čovečja ribica, koja od januara 2016. uživa u društvu slavnih zmajevih mladunaca koji su privukli pažnju svih krajeva sveta. Pošto deca uživaju u kontrastima, predlažemo da se iz podzemlja popnete visoko prema alpskim vrhovima. Pogled na moćne vrhove, visine dve hiljade metara, utoliko je lepši, kad ih zabeli sneg. Doživite zimsku bajku u Kranjskoj Gori! Idilično alpsko selo donosi niz doživljaja za najmlađe. Oni će uživati u dnevnom i noćnom sankanju, u savladavanju skijaških veština u školi skijanja i u poseti Eskimskom selu, gde se nalazi baš pravi iglo. Leti se po zelenim proplancima jure junaci slovenačkih bajki koji su izuzetno gostoljubivi prema gostima. Otkrijte zemlju Kekeca, koja je nazvana po omiljenom književnom liku, pastiriću Kekecu, ili krenite na put po zemljama mašte sedam Triglavskih bajki u Dovje i u Mojstrano. U neokrnjenoj zelenoj šumi Martuljek svoju zemlju imaju i nevaljali patuljci.

Doživljaji u zagrljaju neokrnjene prirode

Razuđeni reljef Slovenije u predivan planinski svet privlači brojne ljubitelje neokrnjene prirode. Kao ogrlica sa zapada države viju se Karavanke i Kamničko-Savinjski Alpi, a ispod njih dah oduzima prirodna kulisa koja će obogatiti kraći ili duži porodični odmor na svežem vazduhu. Svet pastira je tako lep! Pređite Solčavski panoramski put, koji zovu i put najlepših pogleda, biciklom. Vodiće vas preko šuma i pored brojnih atrakcija, kao što su barokna crkvica Svetog Duha i izvor kisele vode. Brojna samoodrživa planinska domaćinstva ulepšaće vam put domaćom, lokalno proizvedenom hranom. Planinski svet je poseban i veoma privlačan. Žilavi domaćini, zvuci citara u planinskim domaćinstvima i miris svežih šuma zajedno stvaraju poseban odnos sa zelenom državom. Pastire ćete sresti i na Velikoj planini, gde je i danas aktivno pastirsko naselje – jedno od retkih sačuvanih naselja te veličine u Evropi. Krovovi koliba pokriveni su karakterističnim drvenim crepovima od smrče i tokom svih godišnjih doba, i kad krovove pokrije debeli snežni pokrivač, privlače posetioce. Tada se bele padine pretvore u terene za sankanje koji izmamljuju oduševljenje i vrisku i stvaraju nezaboravne uspomene. Ipak, tamo je najživlje juna, kad se kolibe napune pastirima koji zajedno sa svojom stokom ostaju na paši sve do septembra. Sa zadovoljstvom će vas pozvati da probate domaće mlečne specijalitete ili pravi pastirski obrok sa kiselim mlekom i palentom.

Da li ste i vi želeli svoju kućicu na drvetu? U Sloveniji možete da provedete odmor u njoj! Drvene kućice među krošnjama naći ćete u različitim delovima Slovenije. Sve se nalaze usred neokrnjene prirode i oduševljavaju kako najmlađe, tako i starije posetioce. Fantastične su one u glamping kompleksu Garden Village Bled koji se nalazi nedaleko od idiličnog Bledskog jezera.

Pogledajte našu galeriju slika>>

Živahno dešavanje u šarenim slovenačkim gradovima

Samo nekoliko minuta vožnje iz neokrnjene prirode i na vas čekaju šareni slovenački gradovi. Zaljubite se u Ljubljanu, Zelenu prestonicu Evrope 2016! Živahan i bezbedan grad čini se kao velika dnevna soba na otvorenom. U toplijim mesecima cela porodica će uživati u ležernom čitanju i slušanju bajki u Biblioteci pod krošnjama. Istraživački gen i radoznalost zadovoljiće poseta Kući eksperimenata u Ljubljani. Doživljaj za celu porodicu objedinjuje nauku, učenje, umetnost i zabavu. Nje ima u izobilju i u Maloj ulici, centru za decu i porodice koji se čini kao zemlja iz bajke usred grada. Ljubitelje Pipi Duge Čarape u jesen privlači najmlađi slovenački grad Velenje. Naime, tada se održava Pikin festival, najveći porodični festival u Sloveniji. Najmlađi u svetu Pipi Duge Čarape šire pustolovine iz mašte, a stariji ponovo bude dete u sebi. Dečja razigranost svakog avgusta preplavi i srednjevekovni Mestni trg u Škofjoj Loki. Festival Šarena Loka je muzička, umetnička i maštarijska pustolovina, odakle ćete poneti neverovatne uspomene i gde ćete napraviti neverovatne fotografije.

Zimi se slovenački gradovi pretvaraju u idilična planinska sela koja vas zovu na praznične sajmove i u zemlju mašte. U Celju možete kočijom da se provozate kroz Zemlju bajki, da proćaskate s vilom i da povučete Božić Batu za rukav. Ti dobri ljudi će posetiti i Ljubljanu i mnoga druga slovenačka mesta. Najvrednija deca radovaće se društvu strašnih đavolaka iz tri zemlje koji se svake godine okupljaju na vatrenom spektaklu u Kranjskoj gori.
Vriska i pljuskanje u slovenačkim termalnim vodama…Slovenija terme…

Vodena zabava vas očekuje u svim delovima Slovenije! Osim kupanja u brojnim prirodnim kupalištima, obilje zabave obećavaju i slovenačka prirodna lečilišta. Na Dolenjsko, među jugoistočna slovenačka brda, poziva vas jedan od najvećih bazenskih kompleksa u državi. Terme Čatež deci će dočarati nezaboravne vodene dogodovštine sa bogatim programom animacije. Indijansko selo, Gusarski zaliv i Divlji zapad za najmlađe kupače su prava vodena pustolovina. Banja nosi ime po bajkovitom biću iz ljudskog predanja. Čatež je bio polu čovek, polu jarac koji se pokazivao na mestima, gde izvire voda. Patuljak Čatež i danas u atrijumu Termalne rivijere kazuje priču o toplim izvorima iz 19. veka. Posle kupanja prija porodična vožnja bicikla ili živopisna šetnja u neokrnjenoj prirodi koju dopunjuju sveže šume i prostrane livade. Poseta slovenačkoj obali na jugozapadu države uvek je blagotvorna, jer u jednom danu udahnemo oko 10 milijardi čestica koje lekovito utiču na disajne puteve, bronhije i pluća, pošto morska so deluje kao antiseptik i antihistaminik i zato usporava alergijske reakcije. Udisanje morskog vazduha blagotvorno utiče i na bolji san, a pojačava i koncentraciju. U obalnom Portorožu u wellness centru Terme & Wellness LifeClass vaše mališane će razmaziti na vrlo poseban način. Dečja zabava počinje već posetom bazenima s termalnim pramorem, starim 42.000 godina, i s morskom vodom, koji sa ukupnom površinom od 2000 m2 stvaraju nezaboravne vodene doživljaje. Kupka u boji Bubble-me dečji svet će prekriti hiljadama mehurića u boji, a lekovita terapija solju u slanoj sobi, Vichy ili Ayurveda masaža za decu će ih opustiti i pobrinuti se za njihov dobar osećaj. U to vreme roditelji mogu bezbrižno da se opuštaju u jednom od sedam wellness centara.

Slovenačke prirodne banje, vitalna kičma turističke ponude

Dobrodošli u osvežavajuću Sloveniju, gde se možete skoro na svakom koraku upoznati sa pričom o termalnima i mineralnima vodama koje leče, revitalizuju i neguju. U te vode se zaklinju i mnoge poznate ličnosti iz Srbije i uopšte sve dame koje rado daju nešto na sebe. Da li ste već posetili Orhidelio, najprestižniji i najviše puta nagrađeni wellness u Sloveniji, popili Donat ili Radensku za zdravlje, potopili se u medno kupatilo u Thermani Laško, uživali kao stari Rimljani u Rimskim termama, utešili kičmu oblogom iz pohorskog treseta u banji Zreče, zabavljali se sa porodicom u banji Čatež ili probali talaso terapiju u banji Strunjan? 14 sertifikovanih slovenačkih prirodnih banja u zelenom srcu Evrope predstavljaju jednu od najvećih turističkih atrakcija Slovenije. Sa najmodernijim centrima zdravlja i blagostanja spadaju u sam evropski vrh. Od Panonske nizije na istoku, gde je najviše slovenačkih banja na jednom mestu, preko jugoistočnog dela države, one se rasprostiru sve do sunčane obale Jadranskog mora. Da li ste znali da najtoplija voda u Sloveniji izvire na krajnjem severoistoku države i dostiže čak 72°C? Još više lekovitih tajni i znamenitosti ćete otkriti u novom katalogu Slovenačke turističke organizacije Zdrave vode i u foto-pričama o slovenačkom turizmu, koje možete pogledati na portalu multimedia.slovenia.info.
Kad netaknutnu slovenačku prirodu doživite zajedno sa opojnim mirisom svežeg vazduha i čistom pitkom vodom, lako se vraćate u tu zelenu državu. Iz Ljubljane i centralne Slovenije vas do zdravlja i opuštanja u termomineralnim ili slanim vodama razdvaja samo jedan do dva sata vožnje na jug, istok ili zapad države. Slovenačke zdrave vode su priče o blagotvornim vodama i drugim prirodnim lekovitim faktorima, koje su već vekovima izvor zdravlja i blagostanja u Sloveniji. Otkrijte i doživite državu zdravlja! Podzemni svet Slovenije je čudnovat, jer ga zapljuskuju lekovita mineralna i termalna vrela, koja dobro prijaju kao banja, inhalacija ili piće, te tako obuzimaju sva čula. Već hiljadama godina pod uticajem temperature i pritiska zemlje rastvaraju se stene koje su podzemnu vodu natopile najboljom kombinacijom minerala.

Skoro 100 prirodnih termalnih izvora sa temperaturom vode od 32 do 73 stepeni su jedna od najvećih retkosti države. Ko još ne zna za osvežavajuću, kalcijumom i magnezijumom bogatu Radensku, kojoj prema legendi ispod zemlje pomažu patuljci? Na etiketi još uvek nosi tri srca i nije tajna da u banji Radenci, koja je deo najvećeg slovenačkog ponuđača lekovitih usluga Sava Hotels & Resorts, znaju da pomaže kod mnogih bolesti srca i krvnih sudova. A šta ja sa Donatom, da li ste sebi već potražili njegovu pomoć nakon obilne večere ili duge noći? Ova mineralna voda ima najveći sadržaj magnezijuma na svetu! U Sloveniji imamo pravo vodeno bogatstvo. Još kad smo tražili naftu 60-tih godina, umesto nje izvirala je crna parafinska termalna voda, pomoću koje možete da revitalizujete organizam u banji Lendava.

Nakon banja i terapija termalnima i mineralnima vodama, koje često uključuju lekovite obloge, kao što je treset sa Zreškog Pohorja, prija opuštanje u prirodi sa zelenim pogledima. Pored kretanja u netaknutoj prirodi, pobrinite se za svoje telo i uz pomoć izvrsnih programa detoksikacije ili dekontaminacije u slovenačkim prirodnim banjama. Oni su sve omiljeniji, jer ubrzavaju odvajanje štetnih materija iz tela i pomažu pri vraćanju energetskog balansa. Pažljivo uspostavljeni programi uključuju čišćenje tela uz pomoć izabrane hrane, wellness programa i medicinskih usluga, a pri tome usmeravaju na vođenje zdravog svakodnevnog života i nakon dolaska kući. Blagotvorne slovenačke vode su privukle već antičke tragaoce za zdravljem. Mnoge slovenačke prirodne banje i terme se mogu pohvaliti istorijom koja datira sve do Rimljana, do srednjevekovne gospode, do vremena alhemista i do procvata evropskih dvoraca. Danas su slovenačke prirodne banje same po sebi dvorci, puni ljubavi za svoje goste. Daleko od gradske buke možete se u zagrljaju netaknute prirode, mira i blagotvornih voda posvetiti sebi i potražiti put do unutrašnje ravnoteže i dobrog zdravlja.

USE OF PHOTOGRAPHS

Photographs may be used only with an indication of the author (photographer) and the following source: www.slovenia.info.

For more photographs, please visit our Media Library at https://www.slovenia.info/en/media-library/photo.

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*