Velika Planina Resort | Slovenija

VELIKA PLANINA RESORT SLOVENIJA DEUS TRAVEL

Velika Planina Resort | Slovenija

Velika Planina Resort – Slovenija

Turističko naselje Velika Planina Resort, kojeg je resort Velika planina deo, nastalo je prema planovima arhitekte Vlasta Kopača 1964. godine, a sastoji se od koliba izgrađenih u jedinstvenom stilu, s izgledom koji podseća na pastirske kućice. Na Planini se nalazi oko 150 koliba koje su po svom spoljašnjem izgledu, materijalima i unutrašnjem rasporedu međusobno veoma liče. Ideju ovih koliba arhitekta Kopač razvio je kao alternativu hotelima i turističkim resortima koji su se u tom periodu počeli masovno graditi.

Razvoj budućeg resorta Velika Planina započeo je kada su njegovi vlasnici 2014. godine kupili jednu od dostupnih drvenih koliba u nameri da od nje naprave porodičnu kuću za odmor. Ubrzo su uvideli da Velika Planina ima veliki potencijal te do danas kupili i obnovili još tri kolibe te ih osposobili za iznajmljivanje. Njihov glavni cilj bilo je uređenje oaze za opuštanje od svakodnevnog stresa, brzog tempa života i moderne tehnologije, a stvorili su mesto gdje stari i mladi mogu pronaći mir, uzeti si malo vremena za sebe i napuniti baterije.
Zlatica, Encijan, Resa i Pehta nazivi su drvenih koliba resorta Velika Planina, a u svaku od njih četiri stane do 12 ljudi pa tako u njima možete provesti produženi vikend ili godišnji odmor sa celom pordicom i prijateljima. Sve kolibe imaju odlično opremljenu kuhinju, trpezariju sa velikim stolom, frižider, toalet sa tuš kabinom, spavaće sobe i prostor – skijašnica u zimskoj sezoni. Zlatica i Encijan opremljene su i vlastitom saunom, a ispred Pehte nalazi se „vikinški bazen“ odnosno drvena struktura u kojoj se gosti mogu osvežiti. U resortu Velika Planina nisu zaboravili ni na ležaljke, pokoju dobru knjigu, karte i društvene igre. Budući da je planina izvrsna i za biciklizam, u resortu Velika Planina možete unajmiti i bicikle te se uputiti u istraživanje zadivljujućeg planinskog krajolika.
Na Velikoj Planini zabranjena vožnja automobilom pa se gosti moraju iz doline do resorta Velika Planina uputiti pešice. Nema javne rasvete, kao ni drugih znakova modernog doba pa je stoga odlazak na Veliku planinu pravi bijeg od rutine. Same kolibe moderno su opremljene, no u njima nećete naći televiziju niti internetsku vezu što znači da je boravak u resortu Velika Planina prilika za pravi odmor i potpuno isključivanje. Gosti resorta Velika Planina umesto toga uživaju u prirodi koja ih okružuje, degustiraju mlečne proizvode od lokalnih pastira, bicikliraju i bave se sportom, dok je večer idealno vreme za druženje s prijateljima i porodicom u kolibama.

Oduševljeni jednostavnošću koliba koje su pritom i vrlo funkcionalne, turisti su ujedno fascinirani i tradicijom koja se i dalje održava, kao i pastirima koje su pre toga videli samo u starim filmovima. Čarobno iskustvo svakodnevno predstavlja jutarnji pogled na lepotu prirode, a zalasci sunca su istinski neponovljivi. – Dovoljno vam govori komentar gostiju da je na Velikoj Planini takva tišina da su nakon dugo vremena opet čuli svoje srce. – poručuju iz resorta Velika planina, a mi smo i više nego spremni ponovno čuti svoje!

Više informacija o ovom predivnom mjestu potražite na službenoj stranici resorta Velika planina…

Service title

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*