SKI CENTAR GOLTE

SKI CENTAR GOLTE

 

Skijalište Golte se nalazi na 1.587 m nadmorske visine na rubu Savinjskih Alpa. Od Mozirja je udaljeno 4 km, a od Celja 31 km. Gondolskom žičarom „Žekovec“ se 495 m nadmorske visine za osam minuta stiže na Medvedjak do skijališta na 1.410 m nadmorske visine. Kapacitet gondole je 56 osoba u jednoj vožnji. Na polaznoj stanici gondole je uređen veliki parking prostor.

Golte su poznate i kao skijalište gde se organizuju skijaška takmičenja. Skijalište Golte u Sloveniji, u ski centru organizuje  školu skijanja i dečiji vrtić.

Na skijalištu je uređeno 12 km skijaških staza, koje se nalaze na nadmorskoj visini od 1.250 m do 1573 m. Staze su kategorisane u rasponu od lakih, početničkih do naprednih. Najveća staza je duga 1.640 metara, a sve staze su pokrivene snežnim topovima tako da je sneg obezbeđen tokom cele zimske sezone. Uređeno je i 5 km staza za skijaško trčanje kao i tereni za turno skijanje.

Instalacije na skijalištu: gondola, trosedežnica, dve dvosedežnica, dva vučna ski lifta i dječji poligon sa pokretnom trakom trakom.

Pogledajte našu galerija slika >>

Staze se kategorišu na sledeći način:

– Teške staze: 1 km
– Staze srednje težine: 7 km
– Lake staze: 4 km

Golte 2023 • Slovenija zimovanje i Skijanje •
Skijalište Golte , nalazi se na rubu Savinjskih Alpa, 4 km od Mozirja i 31 km od Celja. Smešteno je u srcu planina, na visoravni od 1.250 do 1.573 mnv, sa koje se pruža pogled na Kamniško- Savinjske Alpe. Brojni ljubitelji zimskih sportova smatraju Golte (zimovanje Slovenija 2017) jednim od najlepših slovenačkih skijaških centara.

Golte • skijanje • zimovanje Slovenija 2023.
Skoro 13 km staza je prilagođeno svim tipovima skijaša. Široke, pregledne staze su idealne za početnike, a dinamičan teren zadovoljiće očekivanja i najiskusnijih skijaša. Na raspolaganju su i staze za skijaško trčanje. Celokupno skijalište je pokriveno topovima za veštačko osnežavanje, tako da je sneg zagarantovan tokom cele zimske sezone. Raznolikost krajolika predstavlja izazov za bicikliste i nordijske hodače, ljubitelje penjanja i paraglajdinga. Na dva hektara površine sa više od 100 divljih vrsta alpskog bilja nalazi se na najvećoj visini u Evropi – Alpski vrt, jedinstven vrt takve vrste u Sloveniji.

Smeštaj u ski centru Golte.
Pored udobnog smeštaja u hotelu sa 4 zvezdice, Hotel Golte karakterišu i stalne akcije za porodično zimovanje! Pogledajte ponudu smeštaja u skijalištu Golte.

Nadmorska visina: 1250-1573m
Skijalište Golte: 13 km staza

Pristup do slijališta Golte: 

1. Beograd – Zagreb – Krapina – Rogaška Slatina – Celje – autoput A10 u pravcu Ljubljane izlaz Šentrupert – Mozirje  ili

2. Rupa – Ljubljana – autoput u pravcu Celja izlaz Šentrupert – Mozirje (oko 520 km)

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89 viber/mobilni

e-mail: [email protected]             [email protected]

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*