ŠMARJEŠKE TOPLICE-TERME KRKA

ŠMARJEŠKE TOPLICE – TERME KRKA


Kompletnu ponudu sa cenama mozete pogledati ovde


 

Šmarješke Toplice nalaze se na nadmorskoj visini od 169 metara, okružene šumama i travnjacima, u jugozapadnom delu Slovenije, oko 80 kilometara od Ljubljane. Lepotu ovdašnje prirode i blagotvorne klime dopunjuju lekovita dejstva termalnih izvora koje vrhunska zdravstvena ekipa upotrebljava za lečenje bolesti srca i krvnih sudova. Prvi u Sloveniji razvili su i savremeni medicowellness centar s jedinstvenim uslugama.

Inače, ponos ovog mesta je stari otvoreni bazen koji je u potpunosti napravljen od drveta, smešten iznad izvora termalne vode i još od davnina je veoma poznat kao iscelitelj srca i umorne duše. Hotelski kompleks okružuje prostrani park kroz koji vodi botanički put. Takođe je vrlo prijatno boraviti i u samom hotelskom kompleksu – preko dana gosti se mogu družiti u aperitiv baru, a u toplijim mesecima uživati na lepo uređenoj hotelskoj terasi…

 

Pogledajte našu galerija slika >>

Šmarješke Toplice su udaljene su oko 10 kilometara od Novog Mesta, 30 kilometara od Ljubljane i 60 kilometara od granice sa Hrvatskom, a ovu destinaciju preporučujemo gostima koji žele miran i aktivan odmor, posebno onima koji žele da uživaju u svetu sauna, masažama i izvanrednoj prirodi.

Pored stacionarne kardiološke rehabilitacije, koju u Termama Šmarješke Toplice sprovodimo još od 1982. godine, poslednjih godinu i po dana sprovodimo i ambulantnu kardiološku rehabilitaciju. Naime, dokazano je da pacijenti koji su uključeni u sveobuhvatni program rehabilitacije nakon završenog bolničkog lečenja, efikasnije upravljaju svojom bolešcu.

Program ambulantne rehabilitacije posle uspešno završenog akutnog lečenja u bolnici počinje sa pregledom kod kardiologa, koji kod pacijenta još pre vežbanja obavi testiranje pod opterećenjem i za njega napravo, za svakog pacijenta posebno, precizan plan vežbi. Prilikom vežbanja je zatim uvek prisutna diplomirana medicinska sestra, koja na ekranu prati pacijentovu srčanu aktivnost. Pacijenti vežbaju tri meseca barem tri puta nedeljno, da takav način života ugrade u njihov životni stil.

Ambulantna kardiološka rehabilitacija se sprovodi na dva načina:

  •  rehabilitacija ambulantnih koronarnih pacijenata sa monitorskom kontrolo: rehabilitaciju pacijenata koji su upravo imali srčani udar i zahtevaju posebnu profesionalnu pažnju. Rehabilitacija se sprovodi uz pomoć testiranja i zapisivanja pulsa, zagrevanja sa aktivnim vežbama po programu WHO, vežbama disanja, a zatim se ponovo proverava puls. Pacijenti vežbaju na ergometru, sa pauzama – četiri puta, u ukupnom trajanju 30 minut; prilikom svake pauze se proverava puls.

 

  •  rehabilitacija ambulantnih koronarnih pacijenata bez monitorske kontrole: rehabilitacija pacijenata, koji nemaju napade angine i poremećaje srčanog ritma. I u ovom slučaju su uključeni pacijenti nakon srčanog udara, kao i pacijenti, kod kojih je utvrđena koronarna bolest. Program rehabilitacije tih pacijenata je identičan prethodnom, ali ti pacijenti se ne monitorišu. Vežbe na ergometru su isto tako četiri puta prekinute sa proveravanjem pulsa, a kod lakših pacijenata može i bez prekida.

Test hormona u Termama Šmarješke Toplice

Ako vas brine vaše zdravstveno stanje, ga u Šmarješkim Toplicaama možete proveriti kod lekara specijaliste. Možete da obavite lekarski pregled kod specijalista kardiologa, i sa testom opterećenja srca z ergometrijom i ultrazvučnim pregledom srca i vratnih arterija i kod specijalista fizijatra. Mnogo o vašem zdravlju govore i laboratorijska ispitivanja – pored osnovnih u Termama Šmarješke Toplice možete da obavite i test hormona, to jest kortizola ili takozvanog stresnog hormona i melatonina, »hormona spavanja«, a takođe i test intolerancije na hranu. U zavisnosti od rezultata ovih testova, moći ćete da prilagodite svoju ishranu – napravićemo vam menije za kući, ali i u hotelu ćete jesti jela, spremljena po vašoj meri.

Za sve putnike iz Beograda, obezbedjen je svakodnevni luksuznim kombijem sa kućne adrese do hotela, a putnici iz Novog Sada mogu se prikljuciti kod Rume-rumska petlja na auto putu.

HOTELI:

HOTEL VITARIUM 4* superiror Šmarješke Toplice

 

 

HOTEL ŠMARJETA 4* Šmarješke Toplice

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*