OPATIJA

OPATIJA HRVATSKA DEUS TRAVEL

OPATIJA – HRVATSKA

U prošlosti je bila poznata pod imenom Sankt Jakobi ili Abbazia, Opatija, često nazivana jadranskom Nicom, jedno je od najpoznatijih turističkih mesta u Hrvatskoj, kao i mesto s najdužom turističkom tradicijom na istočnoj obali Jadrana. Poslednjih godina vraća se na lestvice elitnih destinacija na Mediteranu. Uz peščane i šljunkovite plaže, kilometre šetališta, obilje zabave i kvalitetan smeštaj, Opatija ne ostavlja nikog ravnodušnim.
Smeštena je podno planine i parka prirode Učka.  Sjajna je destinacija za odmor leti i zimi. Predivna priroda, klima, parkovi, hoteli i stare austro-ugarske vile, šetališta i plaže već duže od 160 godina privlače turiste iz Evrope I sveta. Opatija je vodeće turističko mesto u Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savetovanja. Festivalima, koncertima, izložbama i raznim kulturnim i sportskim događanjima.Opatija je smeštena na severoistočnoj obali Istre u Kvarnerskom zalivu, na idelnoj lokaciji za letovanje kako porodica, tako i mladih. 

Otkada je Opatija dobila prvi hotel krajem XIX veka, a ubrzo i mnoge druge hotele i luksuzne ville i apartmane, postaje turističko odredište mnogih Riječana, Italijana i Austrijanaca. Opatijska rivijera, kao i hotelski i wellness centri koje ima u ponudi, poslednjih se godina vraćaju među najelitnije destinacija na Mediteranu. Uz peščane i šljunkovite plaže, kilometre šetališta, obilje zabave. Opatija sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim I učiniće letovanje nezaboravnim.

Crkva sv. Jakova izgrađena je u prvoj polovini 15. veka kao benediktinska opatija, po kojoj je kasnije grad dobio ime, ali je od njenog izvornog oblika ostalo vrlo malo. Devojka s galebom jedan je od najprepoznatljivijih simbola Opatije, a izradio ju je akademski kipar Zvonko Car 1956. godine, nakon čega je postavljena na stenu uz šetalište.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*