Velika Planina | Slovenija

VELIKA PLANINA SLOVENIJA DEUS TRAVEL

VELIKA PLANINA

Ako nemate ideje kuda se uputiti, imamo savršeni predlog –resort Velika planina nalazi se na nadmorskoj visini od 1600 metara u Kamniško-Savinjskim Alpima, udaljen je otprilike sat vremena vožnje od Ljubljane i svojim gostima nudi utočište od gužve i haosa svakodnevice. Nalazi se u blizini velikog pastirskog sela, jednog od retkih očuvanih u Evropi zbog čega je idealno mesto za povratak u neko drugo, jednostavnije vreme.  Turističko naselje, kojeg je resort Velika planina deo, nastalo je prema planovima arhitekte Vlasta Kopača 1964. godine, a sastoji se od koliba izgrađenih u jedinstvenom stilu, s izgledom koji podseća na pastirske kućice. Na Planini se nalazi oko 150 koliba koje po svom spoljnom izgledu, materijalima i unutarnjem rasporedu međusobno jako liče. Ideju ovih koliba arhitekta Kopač razvio je kao alternativu hotelima i turističkim resortima koji su se u tom periodu počeli masovno graditi.

Razvoj budućeg resorta Velika planina započeo je kada su njegovi vlasnici 2014. godine kupili jednu od dostupnih drvenih koliba u nameri da od nje naprave porodičnu kuću za odmor. Ubrzo su uvideli da Planina ima veliki potencijal te su do danas kupili i obnovili još tri kolibe i osposobili ih za iznajmljivanje. Njihov glavni cilj bio je uređenje oaze za opuštanje od svakodnevnog stresa, brzog tempa života i moderne tehnologije, a stvorili su mesto gde stari i mladi mogu pronaći mir, uzeti si malo vremena za sebe i napuniti baterije. Zlatica, Encijan, Resa i Pehta nazivi su drvenih koliba resorta Velika planina, a u svaku od njih četiri stane do 12 ljudi pa tako u njima možete provesti produženi vikend ili godišnji odmor s celom porodicom i prijateljima. Sve kolibe imaju odlično opremljenu kuhinju, trpezariju s velikim stolom, frižider, kupatilo s tuš kabinom, spavaće sobe i prostor za čuvanje skija u zimskoj sezoni. Zlatica i Encijan opremljene su i vlastitom saunom, a ispred Pehte nalazi se „vikinški bazen“ odnosno drvena struktura u kojoj se gosti mogu osvežiti. U resortu nisu zaboravili ni na ležaljke, po neku dobru knjigu, karte i društvene igre. Budući da je planina izvrsna i za biciklizam, u resortu možete unajmiti i bicikle te se uputiti u istraživanje zadivljujućeg planinskog krajolika.

Na ovoj je planini zabranjena vožnja automobilom pa se gosti moraju iz doline do resorta uputiti pešice. Nema javne rasvete, kao ni drugih znakova modernog doba pa je stoga odlazak na Veliku planinu pravi beg od rutine. Same kolibe moderno su opremljene, no u njima nećete naći televiziju niti internetsku vezu što znači da je boravak u resortu prilika za pravi odmor i potpuno isključivanje. Gosti resorta umesto toga uživaju u prirodi koja ih okružuje, degustiraju mlečne proizvode od lokalnih pastira, bicikliraju i bave se sportom, dok je veče idealno vreme za druženje s prijateljima i obitelji u kolibama. Oduševljeni jednostavnošću koliba koje su pritom i vrlo funkcionalne, posetioci su ujedno fascinirani i tradicijom koja se i dalje održava, kao i pastirima koje su prije toga videli samo u starim filmovima. Čarobno iskustvo svakodnevno predstavlja jutarnji pogled na lepotu prirode, a zalasci sunca su istinski neponovljivi.

– Dovoljno vam govori komentar gostiju da je na Planini takva tišina da su nakon dugo vremena opet čuli svoje srce. – poručuju iz resorta Velika planina, a mi smo i više nego spremni ponovno čuti svoje!

Service title

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89 viber/mobilni

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*