MOKRICE

MOKRICE TERME CATEZ SLOVENIJA DEUS TRAVEL

MOKRICE – TERME ČATEŽ

Nekadašnji srednjevekovni dvorac Mokrice danas je preuređen u boutique hotel visoke kategorije sa stilski opremljenim sobama i apartmanima u kulama dvorca. Jedno od najlepših slovenskih golf igrališta, dvorski restoran i vinska karta nude unikatan odmor i najzahtevnijim gostima, dok poseban mir i intimu nudi uređeni engleski park, stogodišnje šume Gorjanaca i vinorodni brežuljci Bizeljskog.

Ime grada Mokrice potiče od reči “vlažnost” što zapravo podrazumeva vlažno, odnosno močvarno područje na kojem danas nalazimo 70 vrsta drveća.

Na brdu gde se nalazi današnji grad, za vreme rimljana bila je rimska tvrđava osnivača grada Rima, Romula. Park koji okružuje sam dvorac deluje opuštajuće i relaksirajuće što je svakoj osobi preko potrebno za dobar odmor.

U Mokricama možete s prijateljima odigrati golf koji je jedan od najstarijih sportova u istoriji. Sami počeci golfa beleže se u prelepoj Škotskoj u 14. veku, a prvi igrači su bili pastiri. Palice za golf tada su se izrađivale od drveta, a zečje rupe služile su im kao jamice.

Park u sklopu dvorca tokom 20. veka bio je slabo održavan, otvoreni prostori su već poprilično bili pokriveni neodržavanim zelenilom.

Bitno je spomenuti kako je unutrašnjost i veliki deo spoljašnjosti dvorca ostao sačuvan tako da svi oni koji dođu mogu videti antičke nadgrobne ploče, kao i krune iz različitih perioda prošlosti.

Dvorac je smešten usred engleskog parka starog 200 godina. Srednjevekovni dvorac preuređen je u hotel visoke kategorije i predstavlja savršen spoj prošlosti i modernog.

Raskošni apartmani u dvorskim tornjevima svojim posetiocima omogućavaju da se vrate u neka prošla vremena. Dvorac je prepleten brojim hodnicima koji goste vode između salona, restorana i mesta za druženje.

U dvorcu Mokrice zadržana je tradicija kulturnih susreta, koncerata, pozorišnih predstava, kao i likovnih izložbi u salonima i dvorskom atrijum. Atrijum je takođe omiljeno mesto susreta i prijema na otvorenom. Dvorac Mokrice je poznato mesto za svadbe i svadbena slavlja.

Dvorac Mokrice je omiljeno mesto za izvedbu protokolarnih, poslovnih i društvenih susreta. Mokrice se mogu obići i u kočiji, a možete i prošetati kroz srednjevekovni park. Posetioci Mokrica mogu se provozati čamcem po reci Krki koja se nalazi u neposrednoj blizini.

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*