STRUNJAN

STRUNJAN

 

Mesto Strunjan se nalazi između Izole i Portoroža i jedno je od najlepših mesta na slovenačkom primorju. Zbog lekovitog dejstva morske soli i vode jedno je od najprivlačnijih mesta na Jadranu za goste iz cele Evrope. Smeštajni kapaciteti u hotelima i vilama se nalaze u neposrednoj blizini mora, u zaštićenom pejzažnom parku. Strunjan je udaljen od Beograda oko 600 km.

Nalazi se na najzelenijem delu obale slovenačkog mora. Strunjan poznato je kao klimatsko lečilište i talasoterapeutski centar. U mestu, koje u proseku godišnje ima 2300 sunčanih sati, pronaći ćete spokojan odmor i brojne mogućnosti za aktivan odmor.

Pogledajte našu galerija slika >>

 

Talaso-terapeutski centar se nalazi u zaštićenom nacionalnom parku, na najzelenijem kutku obale. Morska voda pruža mogućnost osveženja tokom toplih letnih dana, a kako svojim mehaničkim svojstvima tako i hemijskim sastavom i temperaturom, pozitivno utiče na organizam. Učinak povećavaju i sunčevi zraci i to prvenstveno ultraljubičasti. Morska voda, zbog svojih karakteristika, se koristi i za kupanje u zimskim bazenima, u kojima se zagrejava na određenu temperaturu i tako joj se uvećavaju potrebne balneološke karakteristike.
 
Odlikuje ga izuzetan položaj, uz more, u srcu netaknute prirode, nakomak Portoroža. Ponuda se bazira na talasoterapiji, koja pruža dobar osećaj svakom gostu zahvaljujući prirodnim faktorima – morska voda, morsko blato, alge i blaga mediteranska klima. Strunjan je jedno od poznatih slovenačkih klimatskih lečilišta za plućne bolesti, reumatska oboljenja, problemi sa osteoporozom … Gostima je na raspolagaju centar Salia koji nudi programe talaso terapije, koji su namenjeni opuštanju, lepoti te boljem opštem stanju. U Strunjanu možete osetiti beskonačnost modrine. Možete se kupati u čistom moru ili u bazenima sa grejnom morskom vodom ili se izležavati na lepo uređenim plažama. Sunce, more, odmor, uživanje, blagodati mora, izlet brodićem ili poseta istarskim selima su neki od razloga zašto treba posetiti Strunjan.
 
 
 
 
INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

 

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*