Bledsko Jezero | Slovenija

Bledsko Jezero | Slovenija

Bledsko Jezero | Slovenija

BLEDSKO JEZERO

                  Lepote Bleda sa jezerom, ostrvcetom na sredini istog i tvrđavom, koja ponosno stoji iznad ove slike raja,                        redovno opisuju svi veći svetski mediji i popularni blogeri, koji Bled svrstavaju u najlepše krajeve na svetu
Bledsko jezero je najfotogeničnije jezero na svetu (Lonely Planet)

Bled je, sa svojom okolinom i svim prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije. Već prepoznatljiva slika Bleda sa zamkom iznad grada, jezerom i ostrvcetom u sredini privlači mnoge turiste preko cele godine. U zagrljaju živopisnih planina, ponosno stoji u sredini alpskog jezera. Svojim šarmom dugo je bio simbol grada koga sada otkrivaju novi turisti, oni savremenog životnog stila, a stari ga iznova otkrivaju. Jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam. Na mirnoj površini jezera ogledaju se vrhovi julijskih Alpa, a u crkvi na ostrvcetu, koja datira iz 16. veka, postavljeno je zvono za koje se veruje da ispunjava sve zelje. Razlog zbog kojeg se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled sigurno leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. Uz blagu klimu i predivnu okolinu gosti mogu da uživaju u bavljenju sportom. Gosti na Bledu mogu uživati u vožnji po jezeru, šetnji po lepo uređenim stazama, planinarenju, sportskom ribolovu, jahanju, vožnji biciklom ili kočijama. Šumovite padine planina Jelovice i Pokljuke predstavljaju savršeno okruženje ovog mesta. Za vreme vedrih dana, mogu se videti i snegom pokriveni vrhovi Julijskih Alpa. Okolina Bleda poznata je po jedinstvenim prirodnim lepotama među kojima je najlepša dolina rečice Vintgar. Bled je idealno mesto za porodični odmor i rekreaciju.

Jezero Bled površina jezera: – 1.438 km2, najveća dubina – 30, 6 m, najveća širina – 1.380 km, najveća dužina – 2.120 km, zapremina – 25,69 mil. m3. U jezeru živi 19 vrsta ribe.

Pogledajte našu galeriju slika>>

Termalna voda koja se nalazi u bazenima Grand Hotela Toplice (23°C) i Park i Golf Hotela  (28°C – voda se dodatno zagreva) omogućava prijatno kupanje i uspešan oporavak od svakodnevnog stresa i iscprljenosti. Analiza termalne vode u Grand Hotelu Toplice pokazuje da je temperatura konstantno 23°C, kao i da voda sadrži dosta prirodnih soli, kalcijuma, natrijuma, gline i magnezijuma, što svakako pogodno deluje na organizam.

Ono što dominira je jedino prirodno ostrvo u Sloveniji, na kome se nalazi srednjovekovna crkva svete Marije. Kako kažu meštani: sreća će celog života pratiti bračni par ako mladoženja uoči venčanja na rukama prenese nevestu preko 99 stepenika koji vode od obale do ulaza. Na strmoj litici iznad jezera nalazi se Bledski stari grad, mesto sa kojeg se pruža najlepši pogled na jezero i okolinu.

Jezero Bled idealno je mesto za odmor tokom cele godine. U periodu letnjih meseci (od juna do septembra), temperatura jezera kreće se oko 24 C. Ispod starog grada nalazi se plaža, okružena šumom, pa pruža prirodni hlad. Svež vazduh i prijatna klima pravo su osveženje za pešake, planinare i bicikliste. Postoje tereni za golf, teniski tereni, a na jezeru je dozvoljeno i pecanje. Obavezno se provozajte fijakerom oko jezera ili popularnom pletnom po jezeru (pletno je tradicionalni drveni čamac, karakterističan po platenenom krovu koji štiti putnike od sunca).

Zimi jezero Bled i njegova okolina pretvaraju se u pravo ski mesto, jer se ono nalazi između Vogle, Koble i Krvaveca, tri poznata slovenčka ski mesta, pa za manje od sat vremena zaljubljenici u snoubord i skijanje mogu doći do nekog od njih. A jezero, ono zimi izgleda kao da je naslikano ili preneseno iz neke bajke u stvarnost.

• Obavezno probajte kremšnite, neverovatno ukusan dezert koji se na ovim prostorima priprema više od pola veka!

Pogledajte hotel:

HOTEL RIKLI BALANCE 4*S ( EX GOLF) BLED

 

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

 

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*