TERME RADENCI-SAVA HOTELI

TERME RADENCI-SAVA HOTELI

Terme Radenci nalaze se na severoistoku Slovenije, oko pet kilometara udaljene od Gornje Radgone na granici sa Austrijom i 13 kilometara od Murske Sobote. Legenda kaže da mineralnoj vodi u lečilištu Radenci, put utiru vredni vilenjaci ispod zemlje. 1833. godine podzemno žuborenje je slušao i Karel Henn, student medicine, tokom svog boravka u Radencima. Nakon detaljne analize vode , vratio se u Radence, sada kao priznat lekar, i 1869. godine napunio je prvu flašicu radenskom slatinom. Posle su je dostavljali na carski dvor u Beču i papi u Rim. Prvi gosti posetili su Radence pre skoro 130 godina, tačnije 1882. godine.

Možda vam je poznata Radenska, jedna od najboljih mineralnih voda čiji su zaštitni znak tri srca? Njena lekovita svojstva otkrivena su u 19. veku i već tada su je iz zdravstvenih razloga pili velikodostojnici na carskom dvoru u Beču i u Vatikanu. Njen dom je baš ovde, u Radencima, na severoistoku Slovenije. Radenci nisu poznati samo po tradiciji zdravstvenog turizma dužoj od jednog veka, već i po veoma prijatnoj klimi, jer su više od 250 dana u godini obasjani suncem. Sunčani dani zajedno sa lekovitom vodom u život svakog unose optimizam i vitalnost. Nakon osveženja u Banji Radenci, gosti mogu uživati u miru u prelepom banjskom parku, mogu da obiđu vodenicu na reci Muri, zavire u pčelarski muzej ili probaju odlične šampanjce koje sa predanošću neguju u podrumu u Gornjoj Radgoni.

Pogledajte našu galerija slika >>

Lečilište Radenci ponosi se sa dva savremeno opremljena hotelska kompleksa. Hotel Radin sa četiri zvezdice, centralni je hotel lečilišta i hodnikom je povezan sa hotelom Izvir 4* , a oba hotela sa termalnim bazenskim delom, zdravstvenim i wellness centrom. Većina jednokrevetnih soba u Radinu opremljena je francuskim ležajima, a posebna pogodnost dvokrevetnih soba je da imaju dodatni krevet. 2009. godine obnovljen je hotel Izvir 4* koji je kao stvoren za opuštanje. Svi koji žele lekoviti dar vode dopuniti negom tela i jačanjem imuniteta, u hotelima će pronaći aktivnosti i programe namenjene u tu svrhu.

Za toplički odmor u Terme Radenci gostima je na raspolaganju ukupno 1.460 m2 vodenih površina sa deset različitih i međusobno povezanih bazena s termalnom i običnom grejanom vodom u kojima gosti mogu nakupljati kilometre plivanja, a u posebnim kupkama mogu se prepustiti svetski poznatim lekovitim mehurićima radenske mineralne vode s blagotvornim učincima na srce i krvne sudove.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

 

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*