Vodopad Savica | Bohinjsko jezereo

SLAP SAVICA SLOVENIJA DEUS TRAVEL NOVI SAD

Vodopad Savica – Bohinjsko Jezero

Još jedan skriveni dragulj Nacionalnog parka Triglav u blizini Bohinjsko jezera je vodopad Savica. Ovaj vodopad, jedna od glavnih slovenačkih atrakcija, je samo 30 minuta vožnje udaljen od Bleda. Sami uspon do vodopada Savica je pomalo zahtevan, s obzirom da je potrebno 20-ak minuta neprekidnog uspinjanja stepenicama (čak njih 400!). Ipak, kad jednom stignete na vrh, sav trud će se isplatiti jer je pogled od gore kao iz bajke. Ulaz za vodopad Savica plaća se 3€.  Vodopad Savica nastaje od reke Savice, koja se uliva u Bohinjsko jezero i koja stvara reku svima poznatu kao Sava Bohinjka, koja prilikom spajanja sa Savom Dolinkom u Sloveniji, čini početak upravo one Save koja prolazi kroz Beograd. 

Najpopularniji vodopšad Slovenije: Savica je savršena ideja za izlet u prirodu gde je prizor je impresivan, naročito u proljeće kada se otapa sneg pa slap nabuja. Stoga mnogi upravo tada dolaze ovde uživati u alpskom ugođaju i smaragdno zelenoj oazi, Jeste li već bili na najpoznatijem slovenačkom vodopadu, koji je inspirirao i slavne pesnike Franca Prešerena i Valentina Vodnika? Nalazi se na severozapadu Slovenije, pod okriljem moćnog Triglava, u blizini Bohinjskog jezera. Slap Savica jedna je od najpopularnijih i najlepših slovenačkih atrakcija. Visok je 78 metara i sliva se iz tzv. Crnog jezera, jednog od sedam jezera doline Triglava. Prizor je impresivan, naročito u proleće kada se otapa sneg pa slap nabuja. Upravo zbog toga tada mnogi dolaze ovde uživati u alpskom ugođaju i smaragdno zelenoj oazi.

Do slapa možete lako doći javnim prevozom od jezera Bled, ili vozom iz Ljubljane. Tokom leta iz Bohinjske Bistrice voze hop-on i hop-off busevi koji će vas provesti kroz pitoreskna sela Bohinjskog jezera i ostaviti vas na parkingu kod vodopada Savica. Do njega možete doći takođe i vlastitim automobilom. Tamo se nalazi predivan planinarski dom sa terasom i klupama na kojima možete uživati, pojesti, popiti… Odande počinje planinarska staza koja će vas za 20-25 minuta laganog hoda dovesti do vodopada. Ulaz se plaća, a putem ćete naići na malu kolibicu u kojoj možete kupiti karte (i sladoled).

Takođe, preći ćete predivan kameni most i mnogo stepenica. Imate mogućnost piknika na livadi, odmora na klupama, i naravno – uživanja u pogledu na slapove iz drvenog paviljona. Staza se otvara u maju, stoga slobodno počnite planirati svoju slovenačka avanturu. Vodopad Savica pravi mali potok Savicu koji teče sve do Bohinjskog jezera u okviru Nacionalnog parka Triglav. Udaljenost između slapa i jezera nije velika. Automobilom biće vam potrebno 10 minuta vožnje od parkinga kod vodopada do mesta Ukanc kraj jezera. Onde ćete pronaći brojne apartmane, kuće i mesto za kampovanje gde možete provesti ostatak dana ili vikenda.

TERME LAŠKO | Jedno plaća, dvoje putuju!

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*