Rogla | Šetnja među krošnjama

Rogla Šetnja među krošnjama

     Rogla – Šetnja među krošnjama

Rogla se nalazi na jednom od vrhova Pohorja, planinskog masiva koji čini poslednji jugoistočni deo Alpa.
U Rogli je izgradjen toranj u krošnjama s toboganom od 40 metara koji predstavlja novu atrakciju u ovom mestu. Šetnja krošnjama na Pohorju prvi je inovativni primer iskustvenog turističkog proizvoda u Sloveniji koji kombinuje nova iskustva, obrazovanje, ekološku sviest i zabavu za sve ciljne grupe i generacije.

Struktura se sastoji od hodnika od 522 metra na visini do 20 metara i kule od 37 metara s unutarnjim stepenište dugim 521 metra. Od dana otvaranja, posetioce tokom šetnje dočekuje nekoliko adrenalinskih i edukativnih stajališta.
Novi sadržaji će se dodavati svake godine, počevši s otvaranjem teleskopa na gotovo 40 metarskim tačkama sledećeg proleća. Ljubitelji adrenalina biće u mogućnosti da se popnu do vrha kule.
Celokupna šetnja je bez prepreka i na taj način takođe dostupna starijim osobama, osobama s invaliditetom i porodicama s decom.

Savršeno mesto za izlet…..

Na jesen 2019. godine na slovenačkoj je Rogli, omiljenom skijalištu i destinaciji za vikend izlete, osvanula fantastična nova instalacija – čudesna šetnica među krošnjama koju Slovenci zovu, jednostavno, „Pot med krošnjami“. Osim što izgleda zbilja impresivno, moći će udahnuti čisti šumski vazduh i prošetati iznad šume, a ono najposebnije što ova šetnica nudi je neverovatno lep pogled koji puca na Pohorje i širu okolinu, a koje su zimi često prekrivene snegom. Rogla je, naime, jedna od najviših planina na severu Slovenije visine 1.517 metara, a leži u masivu Pohorje oko 40 kilometara udaljena od Celja. Sa svih strana okružena predivnom prirodom, ne čudi što je sa vidikovca „Poti med krošnjama“ pogled na okolne planine i šume naprosto čudesan. Projekat je osmislio arhitekta Josef Stöger u saradnji sa srednjoevropskim stručnjacima Zážitková Akademie (ZAK) koji potpisuje slične projekte u Češkoj i Slovačkoj, a koji su odavno osvojili srca izletnika i turista. 
Šarmantna drvena staza među stablima sveukupno je dugačka jedan kilometar, pa kilometražom verovatno neće zadovoljiti one koji vole vikende provesti satima hodajući prirodom. Ako su vaši apetiti što se planinarenja tiče ipak malo ozbiljniji, možete istražiti sjajne puteve bogate pohorske šume te okolnih pešačkih i planinarskih staza koje vode sve do Lovrenških jezera, Ribniške koče, Osankarice ili Črnega jezera. Također, ako budete te sreće da Rogla bude prekrivena snegom, vreme možete skratiti i snowboardanjem ili skijanjem. Ulaznica za „Pot med krošnjami“ iznosi 13 evra za odrasle osobe, porodična ulaznica je 32 evra, a za decu, penzionere je 10 evra, a  zabranjena je za pse koje ćete morati ostaviti u kućici.

Ulaznice:
Odrasli 13 EUR
Porodična ulaznica:
(2 odrasle i 1–4 dece od 3 do 14 godina) 32 EUR
Svako sledeće dete od 3 do 14 godina + 9 EUR
Deca, starije osobe i invalidi:
(deca od 3 do 14 godina, osobe starije od 65 godina, vlasnici evropske kartice povoljnosti za invalide + besplatno osoba iz pratnje invalida) 10 EUR
Grupe (iznad 15 osoba)
(cena po osobi) 10 EUR
Grupe dece, starijih osoba i invalida:
(iznad 15 osoba, cijena po osobi, djeca od 3 do 14 godina, osobe starije od 65 godine, vlasnici europske kartice povoljnosti za invalide + besplatno osoba iz pratnje invalida) 9 EUR
Školske grupe:
(mladi do 19 godina, cena po osobi) 8 EUR
Tobogan / spust:
(u slučaju lošeg vremena tobogan se zatvara) 2 EUR
Godišnje karte – odrasli:
Arhiva vesti 51 EUR
Godišnje karte – porodična ulaznica:
(2 odrasle osobe, 1-4 djece do 14 godina) 96 EUR
Godišnje karte – deca (1), stariji (2) i osobe s invaliditetom (3) 37 EUR
Odredbe o godinama rođenja:
Deca mlađa od 3 godine ne plate ulaznice.
Deca do 14 godina moraju biti u pratnji starije osobe.

Deca(1): od 3 do 14 godina
Seniori(2): osobe starije od 65 godina (ID required)
Invalidi(3): vlasnici europske kartice povoljnosti za invalide + besplatno osoba iz pratnje invalida

U slučaju lošeg vremena tobogan se zatvara.

TERME LAŠKO | Jedno plaća, dvoje putuju!

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89 viber/mob

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*