ATRAKCIJE U SLOVENIJI

PREDJAMSKI DVORAC SLOVENIJA ATRAKCIJE DEUS TRAVEL NOVI SAD

ATRAKCIJE U SLOVENIJI

Slovenija je zemlja prirodnih i kulturnih atrakcija, koja će vam pružiti jedinstven doživljaj kroz otkrivanje i upoznavanje istih. Slovenija poseduje veliki broj muzeja, galerija, dvoraca, spomenika, arheoloških nalazišta, biblioteka, groblja … Među najznačajnije muzeje ubraja se Muzej Prvog svetskog rata u Kobaridu, dok su najznačajnije galerije Nacionalna galerija i Moderna galerija u Ljubljani. Zatim su tu čuveni dvorci, koji se uzdižu visoko na brežuljcima i pružaju predivan pogled na slikovite krajolike, među kojima su najznamenitiji: Dvorac na Bledu, Dvorac u Ljubljani, Predjamski dvorac kao i Stari dvorac u Celju.

Pojedina groblja predstavljaju spomenike od nacionalnog značaja. Vredni posete su svakako Jevrejsko groblje u Rožnoj Dolini, Rimska nekropola u Šempeteru u Savinjskoj dolini, Vojnička groblja u dolini Soče, Groblje Prešernov gaj u Kranju, te Navje i Žale u Ljubljani. Mnogi slovenački gradovi imaju dobro očuvan srednjevjekovni stari grad. Takođe ima dosta muzeja na otvorenom, od kojih je najveći u Rogatecu, dok su poznati i oni kod Kartuzijanskog samostana Pleterje, u blizini Semiča, te na području Soče, gde se još mogu videti ostaci Isonzo fronta, te bitaka iz Prvog svetskog rata.

U atrakcije Slovenije spadaju i mnogi dvorci, kule i palate. Većina dvoraca potiče iz doba baroka, a svakako jedan od najljepših dvoraca Slovenije je Dvorac Štatenberg. Mnogi dvorci su preinačeni u muzeje i galerije, te su postali omiljenim lokacijama za venčanja i druge slične proslave. Mnogi od njih su restaurirani i preinačeni u hotele. Četiri od njih se ubrajaju među deset najposjećenijih znamenitosti Slovenije: Dvorac na Bledu, Dvorac u Ljubljani, Predjamski dvorac i Stari dvorac u Celju. Veličanstvene palate se uglavnom nalaze u gradovima na obali, osobito u Kopru, gde se nalazi i najljepša palata Slovenije, Pretorska palata. Poznate su još i Manzioli palata u Izoli, te Gruber palata u Ljubljani. Svakako vredni posete su i Katedrala u Mariboru, Katedrala Marijinog Uznesenja u Kopru, Franjevački samostan u Nazarju, Ruska kapela na Vršiču te Hodočašće Sv.Ema (Hemma).

Svake godine se održavaju i mnoge manifestacije koje vrijedi posetiti. Naravno i tu je izbor raznolik, tu su kulturne, muzičke, sportske, kulinarske ili pak dečije manifestacije, te brojni festivali, sajmovi i izložbe. Ovde izdvajamo neke od njih:

– Jazz Festival u Ljubljani,
– Lent Festival u Mariboru,
– Festival Stare loze – tradicionalno kulinarstvo, vino, voće i kultura u Mariboru,
– MIFF Internacionalni festival folklora u Kopru
– Svetski kup u skijaškim skokovima u Planici
– Maraton u Ljubljani.

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mob.: 069 189 98 89

e-mail: slovenijaterme@gmail.com         office@deustravel.rs

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*