Terme Sveti Martin | Wellness & Spa

Terme Sveti Martin | Wellness & Spa

Healthness resort u srcu prirode:
Dobrodošli u Terme Sveti Martin, prvi Healthness resort u Evropi, smešten je  na severu Hrvatske. Resort Terme Sveti Martin  se nalazi u oazi mira, u Međimurju, gde tradicija, kultura i istorija već više od sto godina žive u skladu sa prirodom. To je jedina evropska regija koja je po treći put osvojila nagradu European Destination of Excellence. Resort  Terme Sveti Martin je okružen sa 27 hektara netaknute prirode koja oduzima dah, slikovitim brežuljcima vinograda, kao i nestašnim jelenima. Tako je danas resort poznat po idiličnom i zdravom prirodnom okruženju.

U gornjem Međimurju, najsevernijoj regiji Hrvatske, u bajkovitom krajoliku, na destinaciji koju odlikuje bogato kulturno nasleđe i duga tradicija, okružene pitomim poljima i odnegovanim vinogradima, nalaze se Terme Sveti Martin. Upravo tu gde je, po predanju, nekada bilo prvo naftno polje na svetu, danas je idealno mesto za uživanje u blagodetima jedne od najlekovitijih termalnih voda u Evropi, temperature 35°C, i raskošnoj prirodi, koja je sastavni deo šarma ovog predivnog kraja, koji najbolje opisuje slogan Termi Sveti Martin – “Svet zdravih užitaka”.

Terme Sveti Martin, koje predstavljaju jedinstvenu destinaciju za opuštanje, čini pet friendly hotel Spa Golfer 4*, kapaciteta 320 kreveta, apartmansko naselje sa 120 apartmana, kompleks zatvorenih i otvorenih bazena sa termalnom vodom – The Temple of Life, letnji Aquapark MartiLandia i Wellness centar u kojem se može uživati u više od 20 različitih vrsta masaža u zatvorenom prostoru i na otvorenom – pod baldahinima (antistres, limfna drenaža s aromaterpijom, masaža vrućim vulkanskim kamenjem, ritmička, kineska, vedaroma masaža, dečija itd., za koje se koristi pretežno domaće aromatično bilje). Treba svakako probati autorsku masažu kuće Sveti Martin uljem od vina, koja pruža autentični doživljaj wellness-a, kao i brojne programe detoksikacije.

Ukupna površina ove najmodernije wellness oaze u Hrvatskoj iznosi neverovatnih 1.800 kvm, a sadrži još i: Beauty centar, Svet sauna s 5 vrsta sauna, slane sobe, prostor za opuštanje, kao i raskošno uređen VIP Spa Suite prostor, Healtness centar, polikliniku, brojne animacije za decu, kao i neverovatan zip- line.

Prve terme sa oznakom “ZelEn”:

Terme Sveti Martin idealno su mesto za uživanje, obogaćeno elementima antropozofije dr Štajnera, kao postulatima zdravog načina života kojem se ljudi uče u ovim termama. Tako će uskoro čitav resort preći i na kompletnu biodinamičku kozmetiku koja će gostima podariti svež i mladalački izgled, zahvaljujući autentičnom sastavu i pripremi preparata. Ovo su i prve terme koje su uvele oznaku “ZelEn”, jer koriste električnu energiju dobijenu iz obnovljivih izvora i na taj način doprinose očuvanju životne sredine.

Hotel Spa Golfer je pravi raj za sve zaljubljenike u netaknutu prirodu a zahvaljujući ukupnom kapacitetu konferencijskih sala – do 600 osoba, idealan je za tim bildinge i kongrese.

Od sportskih sadržaja gosti mogu da biraju između joge, trčanja trim stazom dugom 1.5 km, disk golfa, tenisa, stonog tenisa, košarke, odbojke na pesku, fudbala…Fitness centar sa pogledom u prirodu, zajedno sa sportskom dvoranom, predstavlja idealno mesto za pripremu profesionalnih sportista. Novi golf teren sa 9 rupa i grejanim grinovima od umetnute trave među prvima je u Evropi koji, zbog smanjene upotrebe pesticida, osigurava očuvanje prirode a omogućava igranje golfa tokom cele godine.

Da se u Termama Sveti Martin brine o zdravlju gostiju, najbolje svedoči gastronomska ponuda u čak 7 restorana, koju čine ukusna i zdrava jela, 100% prirodna, bez zaslađivača i pojačivača ukusa. Svakog jutra u Terme stižu pažljivo odabrane namirnice, proizvedene u lokalu, koje predstavljaju glavne sastojke kvalitetnih i ukusnih jela.

Kako je Hotel Spa Golfer  izgrađen u okolini rodnog mesta dr Rudolfa Štajnera, zaslužnog za postavljanje osnova biodinamičke proizvodnje (koja je na višem nivou od ekološke), sastavni deo hotelskog kompleksa je i biodinamički vrt u kojem gosti mogu sami da odaberu namirnice koje žele da konzumiraju. Kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti koje svakako treba probati, domaćini preporučuju međimursku gibanicu. Višeslojna, bogato nadevena i vrlo kalorična, priprema se sa korama od lisnatog testa, svežeg kravljeg sira, rendanih jabuka, mlevenih oraha i maka, sa dodacima suvog grožđa i cimeta!

Ne treba propustiti ni izlet na farmu jelena i muflona – Jurovčak, koja se prostire na više od 10h. Nezaobilazna je vožnja vozićem, biciklama i kvadovima, poseta Mlinu na Muri, Muzeju oldtajmera, brojnim vinarijama, ali i Muzeju Međimurja u Čakovcu.

Usvojen standard Bike hotel:

Terme Sveti Martin su prvi rizort u kontinentalnoj Hrvatskoj koji je usvojio standard Bike hotel i nudi kompletnu infrastrukturu namenjenu rekreativcima ali i profesionalnim biciklistima sa sopstvenim bike servisom i trkačkim rutama.

Vožnja bicikla stazama dugim više od 700 km je – čarobna. Biciklom se može doći do čuvenog Mlina na Muri i osetiti kako je izgledao život mlinara, zahvaljujući multimedijalnoj izložbi i replici plovnog mlina koji kroz žubor vode i škripu kamenog “žrvnja” (mlinskog kamena) vraćaju posetioce u davnu 1902. godinu kada se prvi put samlelo brašno na ovom plutajućem “starcu”… I naravno, nezaobilazna je i fabrika dobrih emocija Accredo centar koji nudi mnoštvo zabavnih programa. Osim standardnih sadržaja, svakako treba izdvojiti odbojku sa peškirima, kao i ljudski stoni fudbal. Ipak, najveću pažnju privlači vožnja kvadovima po Međimurskim Alpima, koja predstavlja jednu od najuzbudljivijih i najizazovnijih vožnji. Prolazi se kroz kamenjar, prašinu, rupe, pa travu, blato ali kad se dođe do vrha – čeka vas pogled koji sve objašnjava. 

Na svega 30-ak kilometara udaljenosti od termi se nalazi grad Varaždin sa svojim prepoznatljivim belim dvorcem. Istorijsko jezgro grada Varaždina je jedna od najočuvanijih i najbogatijih baroknih celina u Hrvatskoj, ali i u ovom delu Evrope. 

Terme Sveti Martin su jedinstvena destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj za opuštanje i wellness, sport i aktivni odmor, kongres i team building, uz vrhunski gurmanski doživljaj i prekrasnu prirodu. Nalazi se u zaštićenoj prirodi gornjeg Međimurja, a opet u blizini urbanih sredina, zanimljivih događanja, festivala i znamenitosti.
Resort čini kompleks zatvorenih bazena sa termalnom vodom, letnji aquapark, wellness centar i gastronomski punktovi, kao i sportski tereni, te dvorana.

Zatvoreni bazeni THE TEMPLE OF LIFE:  bazen s vodenim efektima, termalni bazen s hidromasažnim mlaznicama, dečji bazen i tri whirlpoola. Temperatura vode kreće se do 35 °C. Spojeni sa zatvorenim bazenima, nalaze se i otvoreni bazeni koji rade tokom cele godine. Termalni bazen sa sedištima za masažu u krug za 90 osoba i rekreativni ovalni bazen sa divljom rekom, masažnim mlaznicama, pećinom, vodopadom i jacuzzijem na veštačkom ostrvu. Unutarnšji bazeni petkom, subotom i danom pre praznika rade do 23 sata. U sklopu unutarnjših bazena nalazi se i W Bar, mesto za popiti kafu, čaj ili pojesti neki manji, ali svejedno ukusan zalogaj.

Zatvoreni bazeni MARTILANDIA: U toplijem delu godine otvoren je jedan od najvećih kompleksa tobogana u Hrvatskoj koji se uliva u jedan od tri spoljašnja bazena i sastoji se od 5 različitih tobogana: spin bowl, kamikaza i tri vijugava otvorena tobogana. Tu je i dečje vodeno igralište, sa manjim toboganom, te odličnim vodenim atrakcijama. I na spoljašnjim bazenima mouće je uživati u mehurićima čak dva whirpoola. Uz sam kompleks nalaze se dva restorana, Pool Lounge i Regina, centralni šank te veliko sunčalište sa ležaljkama i suncobranima, kao i punktovi sa sladoledima. A tokom cele sezone na spoljašnjem, goste zabavlja animacijski tim svojim programom za velike i male kupače i plivače.

Golf teren sa 9 rupa i grejanim greenovima od veštačke trave je, kao takav, među prvima u Europi koji zbog smanjene upotrebe pesticida osigurava očuvanje prirode, a omogućava igranje golfa tokom cele godine. Biciklističke staze i rute, trim staza, dvorana sa košarkaškim i rukometnim terenom, nogometni teren, teretana i fitness, joga i meditacija samo su dio dodatne sportske ponude Terma Sveti Martin kako za profesionalne, tako i za rekreativne sportiste.

U sklopu hotela nalazi se i Wellness centar Terma Sveti Martin koji nudi više od 20 različitih vrsta masaža, miran i prekrasno uređen svet sauna, kao i beauty centar sa bogatim izborom kozmetičkih tretmana. Kvaliteta usluga garantuje  zadovoljstvo i hedonističko uživanje. Posebno iskustvo može se doživeti koristeći ručno rađene pilinge i mazalice u parnoj sauni, te jedinstvene tretmane bazirane na proizvodima iz prirode, koje ručno izrađuje Healthness manager Terma Sveti Martin. Tu su suve i parne kabine, unutrašnji i spoljni bazen sa podvodnom masažom i ležajevima za opuštanje, whirlpoolovi, ledena pećina i hladni bunar za rashlađivanje, tematski prostor za relaksaciju te refresh kutak uz zdrave napitke i voće.

Dolazite iz smjera Zagreba?
Autoputem A4 u smeru Goričana, siđite na izlaz Varaždin, na prvom kružnom toku skrenite desno prema smeru Varaždina, na drugom kružnom toku vozite ravno, te na trećem kružnom toku skrenite levo. Prođite ispod nadvožnjaka te na semaforu skrenite desno u smeru Čakovca. Prođite most i nastavite voziti ravno do sela Nedelišće (prije Čakovca) gde skrenite levo i pratite sledeća mesta: G. Hraščan – Macinec – Gornji Mihaljevec – Vugrišinec – Železna Gora – Toplice Sveti Martin. Ako se nađete u Čakovcu, krenite iz Čakovca u smeru Murskog Središća. U selu Šenkovec (prvo selo od Čakovca) skrenite levo prema Štrigovi te pratite put 15 tak kilometara i videćete oznake za Toplice Sveti Martin.

Dolazite iz smjera Maribora ili Graza?
Siđite sa autoputa na izlazu Lendava i pratite smer Mursko Središće (granični prelaz). U Murskom Središću odmah po prelasku granice skrenite desno u smeru Sveti Martin na Muri. Nakon što prođete Sveti Martin na Muri, skrenete levo prema Toplicama Sveti Martin.

Pogledajte Hotel Golfer 4* u Termama Sveti Martin

Spa Hotel Golfer 4* | Terme Sveti Martin

INFORMACIJE I REZERVACIJE

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89 viber/mobilni

e-mail: [email protected]             [email protected]

 

 

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*