Terme Topolšica | Wellness & Spa Slovenija

Terme Topolšica | Wellness & Spa Slovenija

Terme Topolšica | Wellness & Spa Slovenija

Terme Topolšica

       


Terme Topolšica, sa svojim izuzetnim prirodnim vrednostima poseduju sve ono što je potrebno za telo i dušu savremenog čoveka. Prirodni lekoviti činioci su termalne/banjske vode i blaga srednje-planinska klima. Voda termalno/banjskog izvora (32-35˚C) koja se nalazi u unutrašnjem i spoljašnjem bazenskom kompleksu i vodenom parku Zora efikasna je za lečenje bolesti kičme i zglobova, stanja nakon povreda, postoperativnih stanja na rukama i nogama, bolesti disajnih organa, lakših oblika hroničnih oboljenja srca i krvotoka, kao i hroničnih neuroloških oboljenja.

Topolšica ima mnogo sunčanih dana pa je pošteđen depresivne magle. Udaljenost od Beograda do Terme Topolšica je oko 550 km. Uz jugoistočno podnožje brda Lom,  gde su nekada kraljevale visoke topole iz zemlje je provrela voda. Čista kao biser, živa kao što je život sam. Termalno vrelo je u dolinu Toplice,  do 16. veka privlačio sve one koji cene snagu prirode. Tamo, kraj šume danas se nalazi moderno lečilište koje nas opušta sa svime što pruža priroda.

Pogledajte našu galerija slika >>

Terme Topolšica, udaljene od gradske vreve i divljih cesta svoje goste dočekuju u zagrljaju gorskog zraka i spokojne tišine. Oko se odmara uz pogled na okolna brda. Srednjegorska klima pruža blagotvorne učinke i velik broj sunčanih dana. Za prirodu koja okružuje Topolšicu, čini se kao da leči sama po sebi. Terme Topolšica krasi zavidna tradicija lečenja i lečilišta, a zadnje modernizacije lečilište menjaju u raskošan termalno-turistički kompleks. Najsavremeniji lečilišni wellness programi u Terme Topolšica zadovoljiće  i itekako zahtevnog gosta, a širina ponude će u Topolšicu privući najrazličitije posetioce. Terme Topolšica sa specifičnim prirodnim posebnostima predstavljaju sve ono što je potrebno telu i duši savremenog čoveka.

Snaga termalne vode je u dolini Toplice posetitelje privlačila već u XVI veku. Njome se oduševljavao čak i ljubljanski biskup Tomaž Hren. Toplice poznate kao Florjanove, 1838. godine su otvorili za javnost. Za korišćenje u lečilišne namene, termalno vrelo je bilo uređeno tek šestdeset godina kasnije. Tada su izgradili prve zgrade za sezonske goste. Na prelazu stoleća je u Topolšici već započelo s radom stručno vođeno fizikalno-dijetno lečilište.

Osamdesetih godina je na temelju lečilišne tradicije izrastao savremeni lečilišno-turistički kompleks Terme Topolšica sa visokokvalitetnom hotelskom i ugostiteljskom ponudom te brojim rekreacijskim i ostalim pratećim delatnostima.

 
 
Service title

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

Adresa: Železnička br. 46 21000 Novi Sad

Tel: +381 (0) 21 210 10 77

Fax: +381 (0) 21 210 10 78

Mobilni: 069 189 98 89

e-mail: [email protected]             [email protected]

Najbolja ponuda na jednom mestu

Najbolja ponuda na jednom mestu

DEUS TRAVEL DOO NOVI SAD - ŽELEZNIČKA BR.46

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*